Cum crezi că ştie un aparat de cafea să deosebească o monedă falsă de una reală?

Cum crezi că ştie un aparat de cafea să deosebească o monedă falsă de una reală?

author
1 minute, 17 seconds Read

Fiecare dintre noi a luat cel puţin o dată o cafea de la automatele de cafea sau o gustare de la aparatele cu mâncare. Aceste aparate sunt practice, sunt la îndemână şi cunosc un plin avânt pe piaţa actuală.
Cum crezi că ştie un aparat de cafea să deosebească o monedă falsă de una reală?
În România sunt în jur de 40.000 de automate de cafea, iar gradul de ocupare a spațiilor de amplasare la nivel național este mai mare de 80%.

Cu toate acestea, sunt mulţi cei care s-au gândit, măcar aşa într-un moment de amuzament să păcălească aparatul prin introducerea unor bucăţi de metal sau de plastic care se imite forma unei monezi.
Însă potrivit unui experiment făcut de către cei de la Discovery Science acest lucru este imposibil de realizat. Asta pentru că, aşa cum rezultă din experimentul de mai jos, aparatele de cafea sau de gustări sunt dotate cu senzori care pot să depisteze o monedă dacă este falsă sau nu în funcţie de o serie de criterii precum greutatea sau mărimea.

Potrivit celor de la Discovery Science, după ce o monedă este introdusă în aparat, este întâi analizată de un senzor care este capabil să măsoare mărimea, pentru ca, mai apoi să treacă prin dreptul unui senzor electromagnetic care poate stabili dacă materialul este valid. De aici, fiecare monedă ajunge în locașul ei, în funcție de valoare.

Urmăriţi mai jos demonstraţia celor de la Discovery Science şi convingeţi-vă de cele demonstrate.

Similar Posts