Tu ştii cum să îţi alegi ochelarii de soare ? Trebuie să citeşti şi tu dacă nu vrei să îți strici ochii!

Tu ştii cum să îţi alegi ochelarii de soare ? Trebuie să citeşti şi tu dacă nu vrei să îți strici ochii!

author
1 minute, 57 seconds Read

Ochelarii de soare sunt foarte importanţi mai ales în sezonul cald. O serie de studii au arătat că petrecerea mai multor ore la soare, fără să a ne proteja ochii poate contribui la apariția cataractei, degenerescenței maculare și a diferitelor excrescențe oculare, inclusiv a cancerului. Pe baza acestor studii, medicii oftalmologi recomandă purtarea ochelarilor de soare care să blocheze minim 99% din radiațiile UV.

Este important atunci când vă alegeţi ochelarii de soare să fiţi atenţi să îi cumparati pe cei care au cel mare factor de protecție UV (99% sau 100%). Uitaţi-vă pe etichetă, unii producători menționează “absorbție UV până la 400 nm.” – acesta este echivalentul factorului de protecție UV de până la 100%.

Puteţi să alegeţi şi ochelari de soare cu lentile polarizate. Lentile polarizante stopează lumina reflectată, respectiv lumina soarelui care se reflectă pe suprafețe lucioase, cum ar fi apa. Ele sunt deosebit de utile când conduceți sau când pescuiți.

Polarizarea nu are nimic de-a face cu absorbția radiațiilor UV, dar multe dintre lentilele polarizante sunt acum combinate cu o substanță de blocare a radiațiilor UV.

Totodată este important să vă alegeţi ochelarii de soare în funcţie de forma feţei. Astfel, dacă forma feţei este rotundă, cel mai bine vi s-ar potrivi ochelari de tip aviator sau cei care au o formă rectangulară care să pună în evidenţă liniile fetei.

Pentru cei care au o formă a feţei ovală sunt indicaţi orice tip de ochelari de soare, dar specialiştii recomandă ca partea de sus a ochelarilor să fie mai mare.
Pentru cei care au forma feţei pătrată se recomandă ochelarii cu rame uşor alungite, în vreme ce pentru cei cu forma feţei rectangulară se recomandă ramele ovale.

Dacă aveţi fața în formă de inimă alegeţi ochelari cu rame pătrate care vă vor pune în evidenţă mult mai bine trăsăturile.

Pentru formele fetei de tip “romb” alegeţi orice fel de ochelari a căror înălţime este mai mare decât lăţimea.

Celor cu faţa în formă de triunghi li se recomanda ochelarii în formă rotunjită sau în formă rectangulară cu margini ascuţite.

Tu ştii cum să îţi alegi ochelarii de soare ? Trebuie să citeşti şi tu dacă nu vrei să îți strici ochii!

Similar Posts