Crezi că este bine să depozitezi ouăle în frigider? Iată ce ne recomandă nutriţioniştii!

Crezi că este bine să depozitezi ouăle în frigider? Iată ce ne recomandă nutriţioniştii!

author
1 minute, 0 seconds Read

În cea mare parte populaţia lumii, nu depozitează ouăle în frigider, ci le păstrează la temperatura camerei. Procedează aceştia corect?Crezi că este bine să depozitezi ouăle în frigider? Iată ce ne recomandă nutriţioniştii!

Photo credit: woodleywonderworks / Foter / CC BY

Singurul motiv pentru care ouăle sunt refrigerate este de a ajuta la reducerea riscurilor de salmonella. Dacă ouăle sunt infectate, bacteriile vor crește în interiorul oului repede, dacă stau la temperatura camerei, mai ales dacă sunt mai vechi de 21 de zile.

Deoarece puii sunt adesea înghesuiți în spaţii mici, această bacterie se transmite repede de la unul la altul. Amenințarea cu salmonella este o problemă serioasă, deoarece tulpinile sunt mai susceptibile de a fi rezistente la antibiotice.

Pentru a exclude contaminarea cu salmonella în unele zone acestea sunt spălate, uscate şi stropite ulterior cu clor.

Cea mai bună soluție în acest caz este să achiziţionezi ouă ecologice, deoarece modul în care cresc acele găini este total diferit. De asemenea, ajută şi dacă ouăle sunt spălate.

Într-adevăr poţi păstra ouăle şi în frigider însă este important să ştii care este motivul pentru care acestea sunt păstrate la rece şi să astfel sa eviţi infectarea cu salmonella.

Similar Posts