Cel mai mare ștrand cu apă sărată din România se găsește la Praid

Cel mai mare ștrand cu apă sărată din România se găsește la Praid

author
1 minute, 46 seconds Read

La Praid în județul Harghita, s-a deschis cel mai mare ștrand cu apă sărată din România.

Cel mai mare ștrand cu apă sărată din România se găsește la Praid

Începând cu luna aprilie 2013, au fost demarate lucrările de modernizare şi reconstrucţie ale ştrandului Salinei Praid. Investiţia a fost finalizată la începutul sezonului de vară 2014.

Incinta ștrandului are o suprafață de 5.200 de metri pătrați, din care luciu de apă este de 1.942 de metri pătrați. Copiii au la dispoziție două bazine, cu adâncime cuprinsă între 60 cm și 1,20 m, după care urmează o zonă de trecere pe sub un podeț, de un metru adâncime și se intră apoi în bazinul pentru adulți, care are o adâncime a apei cuprinsă între 1,20 — 1,60 m, acestea fiind interconectate.

”Avem 300 de locuri pe șezlonguri care sunt deja amplasate pe zonele de plajă, restaurant cu autoservire, două baruri exterioare, unul la parter, unul la primul nivel, și un bar în piscină. Zonă de plajă amplasată pe parter și pe etaj. Capacitatea totală este de 520 de locuri. Avem 40 de angajați, ștrandul dispunând de salvamari și de personal medical”, a explicat șeful Serviciului de Turism al Salinei Praid.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a spus că există deja un studiu de fezabilitate pentru construirea unui hotel de patru stele, dar se dorește și amenajarea unei zone de camping și separarea, în subteran, a zonei de distracție de cea destinată bolnavilor care vin pentru tratarea diferitelor probleme respiratorii.

Cel mai mare ștrand cu apă sărată din România se găsește la Praid

Seprodi Zoltan susține, însă, că pentru realizarea acestor obiective este nevoie și de voință politică.

”Pentru asta este nevoie de voință politică, fiindcă nu trebuie să uităm că 51% aparținem statului și bineînțeles ei ne pot sprijini, pot avea încredere în studiile de fezabilitate pe care le-am făcut și trebuie susținute asemenea investiții. Doar hotelul ar costa în jur de 15 milioane de euro. Aici, Consiliul de Administrație mi-a pus două condiții majore, să intre și un privat în afacere (…) și să obținem și fonduri europene. Deci, trebuie întărită colaborarea și în domeniu privat”, a conchis Seprodi Zoltan.

Sursa agerpres.ro
salinapraid.ro

Similar Posts