Coșurile de pe față – o problemă a adolescenților

Coșurile de pe față – o problemă a adolescenților

author
1 minute, 26 seconds Read

Fiecare dintre noi am fost adolescenți și ne-am confruntat cu această mare pacoste. Coșurile de pe față. Am folosit tot felul de creme, la unii cu folos iar la alții fără folos. Cea mai mare problemă o aveam la coșurile care se află de fapt sub piele, acestea pe lângă faptul că erau și dureroase, arătau și groaznic.

Coșurile de pe față – o problemă a adolescenților

Iată mai jos câteva remedii naturale pentru o vindecare cât mai eficace a acestor coșuri.

1. Crema antiacneică din plante. O găsiți aproape în orice magazin Plafar, fiind vorba despre un amestec de arnică de gălbenele și echinaceea. Arnica este folosită pentru tratarea vânătăilor, galbenelele pentru efectul rapid de vindecare și cicatrizare, iar echinaceea este cunoscută pentru calitățile sale antiseptice.

2. Compresele fierbinți. Aplicând o compresă fierbinte pe zona inflamată, aceasta va face posibilă ca infecția să avanseze spre suprafața pielii, prin atragerea bacteriilor, datorită deschiderii porilor.

3. Ceaiul negru. Taninul continut în ceaiul negru are de asemenea un efect de reducere a roșeții și inflamației locale de la nivelul pielii. Aplică un pliculeț de ceai negru,și efectele nu vor întârzia să apară.

4. Compresele calde și reci. Alternând aceste două tipuri de comprese aplicate la nivelul tegumentului afectat, vei obține același efect de calmare a durerii și “avansarea” coșului de la interior spre exterior.

5. Leacurile băbești. Și acestea sunt cunoscute datorită efectelor miraculoase. Trebuie să ai la îndemână o ceapă, un usturoi, și ghimbir, pe care trebuie să le zdrobești, și să realizezi apoi un amestec din cele trei ingrediente, pe care să-l aplici pe zona afectată.

Similar Posts