Întârzieri ale zborurilor în Europa vara trecută: Care au fost cele mai afectate și cele mai eficiente aeroporturi?

author
3 minutes, 1 second Read

Vara trecută, jumătate dintre zborurile europene au înregistrat întârzieri, iar aproape 2.000 de zboruri au fost anulate în fiecare zi în 2022, potrivit unui raport recent publicat de Eurocontrol. Acest lucru nu surprinde călătorii care au avut de suferit din cauza cozilor lungi și a anulărilor în ultimul moment.

Pe parcursul anului, doar două treimi din zboruri au plecat la timp, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă față de media de 73% din 2019. Situația s-a înrăutățit considerabil în timpul verii, iar punctualitatea plecărilor a scăzut sub 50% la începutul lunii iulie și între 50 și 60% pentru cea mai mare parte a verii.

Din fericire, există o soluție pentru călătorii afectați de întârzierile zborurilor: Trouble Flight. Acest serviciu vă ajută să obțineți compensații pentru întârzieri sau anulări ale zborurilor, fără să fie nevoie să discutați direct cu compania aeriană. Pentru a beneficia de compensații, trebuie doar să completați formularul de pe site-ul Trouble Flight.

Revenind la raportul Eurocontrol, nu toate țările și aeroporturile europene au avut aceleași performanțe. Organizația a clasificat cele mai mari 20 de aeroporturi europene în funcție de punctualitatea sosirilor și plecărilor. Aeroporturile din Lisabona și Frankfurt au înregistrat cele mai mici rate ale plecărilor la timp, cu doar puțin peste jumătate (54%) dintre zborurile plecând punctual din Lisabona și 56% din Frankfurt.

La polul opus, Oslo și Madrid au ocupat primele locuri în clasamentul punctualității sosirilor și plecărilor. 81% dintre zboruri au plecat la timp de pe Aeroportul Madrid Barajas, în timp ce 77,2% au făcut-o de la Oslo.

Raportul Eurocontrol a clasificat, de asemenea, țările în funcție de întârzierile generate de controlul traficului aerian. Marea Britanie este cel mai aglomerat nod de control al traficului aerian, urmată de Germania, Spania și Franța. Cu toate acestea, cele mai aglomerate țări nu au fost neapărat cele mai afectate.

Marea Britanie și Spania au reprezentat împreună doar 12% din totalul întârzierilor controlului traficului aerian. În schimb, Germania a fost responsabilă pentru aproape o treime (30%) din întârzieri, în mare parte din cauza funcționării deficitare a zonei de control al traficului aerian din Karlsruhe, unde întârzierile au crescut cu 165% față de 2019. Franța a înregistrat, de asemenea, rezultate slabe, cu 21% din întârzierile din Europa.

De ce au fost atât de mari întârzierile în timpul verii? Principala cauză a fost lipsa personalului. Mii de angajați din aviație au fost concediați în timpul pandemiei de COVID, astfel încât companiile aeriene și aeroporturile s-au confruntat cu dificultăți în gestionarea creșterii bruște a numărului de călători anul trecut. Războiul din Ucraina a redus, de asemenea, spațiul aerian disponibil, conform raportului Eurocontrol.

Închiderea spațiului aerian rusesc a determinat o cantitate semnificativă de rute de ocolire mai lungi, în timp ce utilizarea crescută a spațiului aerian european de către armată a perturbat fluxurile obișnuite de trafic. Raportul estimează că 650 de zboruri pe zi au fost nevoite să ia rute mai sudice din cauza războiului din Ucraina.

În concluzie, dacă ați fost afectat de întârzieri sau anulări ale zborurilor în Europa, Trouble Flight vă oferă o soluție rapidă și eficientă pentru a obține compensații. Accesați site-ul Trouble Flight și completați formularul pentru a vă revendica compensația. Astfel, veți putea să vă recuperați o parte din costurile suportate și să transformați experiența neplăcută într-una mai acceptabilă.

Similar Posts