Șapte semne de diabet zaharat pe care nu trebuie să le ignori

Șapte semne de diabet zaharat pe care nu trebuie să le ignori

author
1 minute, 6 seconds Read

Diabetul zaharat a fost numit “ucigaşul tăcut”, pentru că este greu de identificat. Acesta boală îţi poate distruge organele înainte să ştii că suferi de ea.
Șapte semne de diabet zaharat pe care nu trebuie să le ignori

Photo credit: .v1ctor Casale. / Foter.com / CC BY

Pentru persoanele cu diabet zaharat, glucoza din sânge este de fapt o otravă. Celulele din corpul tău se bazează pe glucoza pentru energie, dar este important să ai niveluri normale de glucoză în sânge.

Glucoza provine din fructe și din digestia carbohidraților şi este apoi transportată prin sânge, iar pentru a fi folosită ca şi energie corpul se foloseşte de insulină.

Insulina este un hormon produs de pancreas. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 nu produc insulină şi se bazează pe preparate injectabile, iar persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot avea insulină, dar corpurile lor nu sunt în măsură să o folosească.

Este important să ţii cont şi să observi dacă apar semne de diabet zaharat:

Creștere semnificativă a setei și a nevoii de urinare Creșterea apetitului Slăbiciune sau oboseală Scădere în greutate inexplicabilă Infecții frecvente, vindecarea mai lentă a rănilor

Vedere neclară

Desigur, dieta sănătoasă şi exerciţiile fizice pot ajuta la prevenirea diabetului zaharat şi chiar dacă ai diabet zaharat, acesta poate fi gestionat în mod eficient.

Similar Posts