Cine este Klaus Iohannis, noul președinte al României. Uite cum vorbește în germană!

Cine este Klaus Iohannis, noul președinte al României. Uite cum vorbește în germană!

author
1 minute, 34 seconds Read

Klaus Iohannis, candidatul ACL pentru alegerile prezidenţiale, este profesor de fizică, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, preşedinte PNL, și începând de luni 17.11.2014 președinte al României.

Cine este Klaus Iohannis, noul președinte al României. Uite cum vorbește în germană!

Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Este căsătorit cu Carmen Iohannis, ei neavând copii. A absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional “Brukenthal” din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.

Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria. Klaus Iohannis a declarat într-un interviu că familia Iohannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea.

Klaus Iohannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Liceul Samuel von Brukenthal. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

Este căsătorit din 1989 cu Carmen Georgeta Lazurcă, profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este originară din satul Sântu, aflat în apropiere de Reghin.

În iunie 2012, Klaus Iohannis a câştigat cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului, cu 77,9 la sută din voturi.

Începând din 17 noiembrie 2014 Klaus Iohannis este noul președinte al României pentru urmatorii 5 ani, fiind primul președinte protestant din istoria României.

Sursa: Mediafax, Wikipedia

Similar Posts