Cele mai impresionante locuri naturale

Cele mai impresionante locuri naturale

author
2 minutes, 28 seconds Read

Chiar dacă par desprinse dintr-un alt univers aceste peisaje naturale deosebite se regăsesc pe planeta noastră.

1. Spotted Lake

4055764

La fel cum ne spune şi numele, acesta este un lac pătat, situat în Columbia Britanică. „Bulinele” sunt rezultatul concentraţiei foarte mare a diferitelor metale, spoturile sunt realizate în principal din sulfat de magneziu, care se cristalizează pe timpul verii. Conţinutul extrem de mare de sulfat de magneziu, calciu şi sodiu rămâne şi se întăreşte vara, când o mare parte din lac se evapora.

2. Peşterile Marble

1126716

Situate pe malul Lacului General Carrera, aceste peşteri din marmură oferă vizitatorilor o privelişte vibrantă de albastru şi gri.

Pereţii peşterii sunt o reflexie a apelor lacului, care îşi schimbă intensitatea şi nuanţa în funcţie de nivelul de apă şi de perioada din an.

Este o formaţiune geologică unică oferind un grup de caverne, tunele şi piloni create în totalitate din marmură.

Accesul se poate face doar într-o barcă sau caiac, drumurile fiind mult prea îndepărtate de acestea.

3. Pietrele mişcătoare – un mister încă neelucidat

3011137

Este un fenomen geologic în care rocile se mută de-a lungul unei suprafeţe netede fără a fi nevoie de intervenţie animală sau umană.

Se găsesc în diverse locaţii, dar cel mai des fenomenul are loc în Parcul Naţional Death Valley, California.

Până în prezent, nici un om de ştiinţă nu a reuşit să înregistreze roca în mişcare fizică, dar dovezile „călătoriei” pietrelor sunt vizibile datorită urmelor care se pot vedea cu uşurinţă pe pământul deşertului. Se presupune că pietrele ude sau îngheţate sunt împinse în jos de vanturile puternice întâlnite în aceste zone şi astfel lasă în urmă rânduri adânc săpate.

4. Ochiul Saharei, Mauritania, Africa

6566018

Această depresiune foarte mare ca şi întindere, cu o formă bizară circulară, se întinde pe 50 de kilometri şi se seamănă cu un ochi de taur.

Provenienţa lui este încă o enigmă pentru cercetători, unii dintre ei consideră că s-a format datorită vânturilor puternice care a erodat în timp diferitele straturi de sedimente şi roci, iar alţii îl văd ca pe un dom vulcanic. Cei cu imaginaţia mai bogată pun asta pe seama speciilor extraterestre.

Este folosit ca un punct topografic în misiunile spaţiale actuale.

5. Pestera Reed Flute

6947407

Având o vechime mai mare de 180 de milioane de ani această minunată cavernă strălucitoare şi viu colorată este pozitionata în China.

În interiorul peşterii este dezvăluită o lume aparte, spectaculoasă, cuprinzând o mare varietate de stalactite, formaţiuni stâncoase, pilastiri din calcar şi stuf crud din care în trecut se confecţionau flauturi şi fluiere. Succesiunea de lumini creată artificial, viu coloraăa, îti oferă un spectacol fantastic în multe forme pe parcursul a celor 240 de metri parcurşi în subteran.

Similar Posts