Cea mai frumoasă trecere de pietoni se găsește în Cluj! Este realizată cu motive tradiţionale româneşti

Cea mai frumoasă trecere de pietoni se găsește în Cluj! Este realizată cu motive tradiţionale româneşti

author
1 minute, 45 seconds Read

Clasicele treceri de pietoni vopsite în alb sau în alb și roșu ți se par plictisitoare? Dacă da, atunci te invit să traversezi pe această trecere de pietoni care cu siguranță te va impresiona!

4078478

Ți se pare că orașul în care trăiești este monoton și lipsit de culoare? Vrei o pată de culoare, prin care să iasă în evidentă? Tot ce trebuie să faci este să vii cu o idee inedită și pe care să o pui în practică.

De aceeași părere a fost și Cristina Curcan, un freelancer din Cluj-Napoca, care a venit cu o idee inedită de înfrumuseţare a spaţiului public: imagini care redau ştergarele tradiţionale româneşti pe trecerile de pietoni.

„Țesătura, parte importantă a artei tradiţionale românești și-a pierdut din popularitate, fiind aproape negăsită în locuinţele românilor. Aşadar, propun o reutilizare modernă a unor valori care, în ciuda trecerii timpului, nu ar trebui să-și piardă actualitatea. Mi-au plăcut mereu culorile şi motivele care sunt folosite. Pentru proiect nu am vrut neapărat prosoape, dar m-am documentat despre tot felul de ţesături şi am ajuns la această variantă finală.” spune Cristina Curcan.

„Mi-au plăcut mereu culorile şi motivele care sunt folosite. Pentru proiect nu am vrut neapărat ştergare, dar m-am documentat despre tot felul de ţesături şi am ajuns la această variantă finală”, adaugă Cristina Curcan.

Zebra tradițională a fost realizată în cadrul concursului-proiect ”Orașul Vizibil” desfășurat în Cluj.

1463766

https://www.facebook.com/cristina.curcan

4646678

7938811

5627973

7756618

Sursa foto: Facebook Cristina Curcan

Însă aceasta nu este singura idee care a fost pusă în practică. Digital Transilvania împreună cu elevii de la Liceul de Artă din Târgu-Mureș, au reușit să aducă o pată de culoare în orașul din centrul țării, vopsind treptele unei scări care duc spre cetatea din Târgu-Mureș.

1168387

Toate cele 70 de trepte au fost vopsite în motive cu specific ardelenesc, dând astfel un aer foarte placut locului. Însă despre acest lucru poți citi mai multe AICI.

Similar Posts