A venit vara şi începe sezonul costumelor de baie şi a rochiţelor scurte însă ce ne facem cu inestetica celulită care risca să ne strice bună dispoziţie?
Celulita poate să apară chiar şi la persoanele slabe sau care fac sport sau chiar şi la bărbaţi dar într-o proporţie mai mică de doar 10%. Celulită apare când celulele de grăsime de sub piele se umflă şi împing straturile de fibre de colagen sau ţesut conjunctiv ceea ce duce la apariţia aspectului denivelat al pielii. De regulă celulita apare în special pe coapse, şezut, sâni, pe partea superioară a braţelor şi pe abdomen.
Motivul pentru care femeile sunt mai predispuse la apariţia celulitei este faptul că acestea au o pielea mai subţire, au mai multă grăsime în corp şi suferă mai multe modificări hormonale.
Scăderea estrogenului la menopauză reduce circulaţia sângelui şi producerea de colagen, ceea ce face corpul să fie mai predispus la stocarea grăsimilor.
Vei fi mai predispusă la apariţia celulitei dacă: -Nu mănânci sănătos -Ţii cure de slăbire des; -Ai un metabolism încetinit -Nu faci mişcare -Suferi de modificări hormonale (de exemplu în timpul sarcinii sau odată cu înaintarea în vârstă) -Eşti deshidratată cronic -Ai multă grăsime în corp (mai multă grăsime înseamnă mai multă celulită vizibilă) -Ai un ten mai deschis şi pielea mai subţire
-Eşti fumătoare
Iată câte metode prin care poţi scăpa de celulită şi să dai un tonus ferm şi neted pielii tale:
1. Mănâncă sănătos
Pentru a diminua celulita adoptă o dietă echilibrată, pe bază de produse de origine vegetală, care te vor ajuta să-ţi menţii greutatea şi vor reduce inflamaţia în corp. Evită produsele care conţin zahăr mult şi alimentele procesate.
2. Fă mişcare în mod regulat Tonifierea muşchilor dă fermitate pielii, reduce celulele de grăsime şi va îmbunătăţi aspectul celulitei.
Ţine cont de recomandările experţilor dacă mergi la sală şi abordează un program echilibrat de câte 15 minute de cardio combinate cu exerciţii de forţă, de trei ori pe săptămână.
3. Bea multă apă
Hidratarea este esenţială pentru menţinerea sănătăţii pielii, deoarece apa îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a limfei pentru eliminarea toxinelor. În plus, hidratarea previne creșterea în greutate.
4. Aplică periajul uscat
Periajul uscat îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi pe cea a limfei şi înlătură celulele moarte ale pielii. Periajul uscat va fi o alternativă la masaj şi îl poţi folosi înainte de duș sau de baie pentru efecte optime.
Cum să faci periajul uscat pentru efecte optime:
O să ai nevoie de o perie din fibre naturale pentru piele. Periază pielea uscată imediat după trezire şi înainte de baie. Începe prin a-ţi peria piciorul, mişcând peria către gleznă, apoi continuă cu mişcări în lungul gambei în sus către genunchi şi în jurul gambei. În acelaşi mod perie-ţi coapsele doar că mişcările vor fi către şolduri şi nu către genunchi. Repetă şi la celălalt picior.
Este important ca întotdeauna să mişti peria către inima, datorită direcţiei de curgere a fluidului limfatic prin corp – către inimă. Treci apoi la braţe. Fă mişcări prelungi în sus, la subţiori mişcările sunt circulare. Execută apoi mişcări circulare în sus pe stomac către piept. Odată ce ai ajuns la piept, fă mişcări mai blânde, întrucât aceasta poate fi o zonă sensibilă, în jurul sânilor şi în special zona sfârcurilor. Poţi să perii şi spatele cu ajutorul unei perii cu mâner lung sau cu ajutorul unui membru al familiei.
După ce termini, treci imediat la duş pentru a clăti pielea moartă pe care ai slăbit-o şi periat-o.
5. Foloseşte masajul
Ţesutul conjunctiv are nevoie de circulaţie sanguină şi detoxifiere constantă. Masajul elimina umflăturile şi acumulările de lichid, aşa că masează zonele afectate la duş sau înainte de culcare, cu ulei de cocos.