De ce nu ar trebui să folosim celebrele măşti negre de care toată lumea este obsedată

author
1 minute, 50 seconds Read

Măştile negre pentru faţă sunt ultima obsesie a momentului în materie de cosmetice. Principala proprietate a acestora este aceea că curăţă tenul de punctele negre, îndepărtează părul nedorit şi fac pielea să se simtă mult mai fină şi mai catifelată. Pare miraculos nu-i aşa?

Cu toate acestea Andy Millward, o cunoscută esteticiană din Marea Britanie, membră a Asociaţiei Britanice de frumuseţe şi cosmetică avertizează asupra folosirii faimoaselor măşti negre afirmând că nu ar fi chiar atât de miraculoase pe cât avem tendinţa de a crede.

Pe internet au apărut chiar reţete de măşti negre de făcut acasă şi care au în compoziţie lipici şi cărbune, aşa că vă închipuiţi ce pot să facă tenului dumneavoastră.

“Când îndepărtaţi masca de pe piele, aceasta îndepărtează atât stratul de piele cornos care are rol de protecţie împotriva patogenilor şi a bacteriilor cât şi firele de păr ” spune Andy.

Fața se simte mai fină pentru că a fost îndepărtat un strat de piele însă acest lucru o face să fie mai expusă bacteriilor ceea ce în timp poate duce la apariţia acneei şi a infecţiilor afectând-o mult mai rău. În plus, pe lângă puful de pe față se îndepărtează şi uleiurile naturale care protejează faţa prin formarea unei bariere împotriva microorganismelor.

Iar dacă aveţi impresia că atunci când îndepărtaţi masca neagră aţi îndepărtat punctele negre, o să vă surprindă faptul că acestea s-ar putea să nici nu fie puncte negre. De cele mai multe ori e vorba despre filamente sebacee, care sunt benefice pentru piele. Cu cât vei încerca mai mult să elimini aceste sebacee, cu atât vei traumatiza porii mai mult, care se vor dilata pe măsură, iar leziunile vor deveni ireversibile.
Dacă aţi aplicat masca o singură dată, piele dumneavoastră mai are o şansă. În aproximativ 30 de zile o să se refacă, însă nu abuzaţi de această mască pentru că efectele pe termen lung pot fi mai grave decât vă imaginaţi.

Similar Posts