Care este părerea bucătarului Jamie Oliver cu privire la consumul de zahăr

Care este părerea bucătarului Jamie Oliver cu privire la consumul de zahăr

author
1 minute, 23 seconds Read

Jamie Oliver este convins că zahărul este extrem de dăunător pentru sănătatea noastră, la fel de dăunător ca şi tutunul.

Care este părerea bucătarului Jamie Oliver cu privire la consumul de zahăr
Acesta îl numeşte “următorul tutun” şi este de părere că ar trebui impozitat la fel ca şi ţigările: “Zahărul este, sigur, următorul rău. Este, fără îndoială, următorul tutun, iar industria ar trebui să fie speriată. Şi ar trebui taxat la fel ca tutunul şi că orice altceva care poate distruge vieţi”, susţine Jamie Oliver.

Acesta susţine decizia luată de Franţa, de a impune o taxă pentru băuturile dulci, si consideră că aceasta trebuie să fie un model de urmat de către toate statele, în special de către Marea Britanie, asta deoarece, consumul de zahăr din Marea Britanie este de aproximativ 238 linguriţe în fiecare săptămână, plus alimente procesate care conţin şi ele zahăr.

Numărul de persoane cu diabet a crescut foarte mult în ultimul deceniu, iar unul dintre motive este zahărul.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver, are vârsta de 39 ani, este cunoscut în toată lumea fiind pasionat de ceea ce face. Acesta a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex la vârsta de doar 8 anişori. De aici până la o întreagă pasiune nu a fost decât un pas.

Acesta a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation.

În acest moment există încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne.

Sursa: Mediafax

Similar Posts