Beneficiile laptelui de cânepă. Este unul din cele mai sănătoase produse pe care poţi să le consumi

Beneficiile laptelui de cânepă. Este unul din cele mai sănătoase produse pe care poţi să le consumi

author
1 minute, 54 seconds Read

Laptele de cânepă este o alternativă nutritivă şi delicioasă în acelaşi timp al laptelui de vacă, fiind indicat şi acelora dintre noi care prezintă intoleranţă la lactoză, furnizând corpului nutrienţii esenţiali organismului uman. 
Pentru cei care s-ar putea îngrijora pentru efectele consumului de cânepă (canabis) este bine de ştiut că există două feluri de cânepă: cânepa indiană sau Canabis indica, care este marijuana propriu-zisă şi cânepa (Canabis sativa), plata cultivată pentru obţinerea fibrelor vegetale întrebuinţate în industria textilă.

Beneficiile laptelui de cânepă. Este unul din cele mai sănătoase produse pe care poţi să le consumi

Laptele de cânepă se obţine din seminţele plantei de cânepă, care se cumpără ca atare din magazinele naturiste. Planta nu conţine suficient THC (tetrahidrocannabinol – substanţa întâlnită în marijuana) pentru a avea efecte.

Un singur pahar de lapte de cânepă conţine acizii graşi omega-3 şi omega-6, acid folic şi vitaminele A, E, şi B-12, precum şi magneziu, potasiu, fier – nutrienţi esenţiali pentru o alimentaţie echilibrată şi un sistem imunitar întărit.

Laptele de cânepă este şi o sursă foarte bogată de proteine.
Deşi se găseşte şi în magazinele naturiste poţi să îl prepari şi acasă, reţeta fiind foarte simplă. Laptele are un uşor gust de nuci, preparându-l acasă poţi să faci o cantitate mică pentru început pentru a vedea dacă îţi place.

Ai nevoie de: -1/2 de cană de seminţe de cânepă, organice, decorticate -2 căni de apă filtrată

-Tifon sau un filtru special pentru laptele vegetal

Apa şi seminţele se amestecă în blender timp de 3 minute sau până se omogenizează. Se strecoară apoi laptele cu tifonul sau filtrul şi se savurează. Se recomandă să îl lăsaţi la frigider câteva minute înainte de consum deoarece are un gust mai bun când este rece. Se poate păstra la frigider până la 3 zile.

Dacă doriţi se poate îndulci cu miere sau ştevie.

Printre beneficiile notabile ale consumului laptelui de cânepă se numără: -întărirea sistemului imunitar, -piele, par şi unghii puternice şi sănătoase -inimă puternică şi sănătoasă -mărirea capacitate mentală

-cânepa are efecte antiinflamatorii şi îmbunătăţeşte circulaţia.

Similar Posts