Asigurarea intervine in situatii de accident precum si prin avarierea sau distrugerea de bunuri

Asigurarea intervine in situatii de accident precum si prin avarierea sau distrugerea de bunuri

author
4 minutes, 37 seconds Read

Avantajele asigurarii auto sunt mult mai relevante decat ati putea crede. V-ati oprit vreodata sa va ganditi la cate beneficii primiti atunci cand faceti o asigurare buna?

Este normal sa ne gandim la asigurarea obligatorie sau doar la cea pentru situatii de accident, de exemplu. Cu toate acestea, acoperirea ofera mai mult decat protectie pentru acele momente.

Cum functioneaza asigurarea auto este simplu. Platiti serviciul si astfel  garantati protectia pentru vehiculul personal. In practica, exista o valoare determinata in functie de acoperire. Este posibil ca serviciul sa fie responsabil doar pentru accidente sau evenimente neprevazute pe drum, de exemplu.

In general, valoarea acestei asigurari variaza in functie de tipul de masina, de numarul de kilometri parcursi, printre altele. In plus, exista criterii de luat in calcul precum:

  • loc de circulatie;
  • utilizare — pentru uz la serviciu sau acasa;
  • pret de vanzare;
  • varsta soferului.

Nivelul de asistenta variaza in functie de companie si de pachetele oferite. Exista politici de baza si, de asemenea, asistenta suplimentara care poate fi contractata separat. Prin urmare, beneficiile variaza foarte mult in functie de acoperire si politica si este esential sa analizati ceea ce este cel mai valabil pentru voi. Este important sa luati in considerare intotdeauna ca avantajele asigurarii auto cresc doar pe masura ce polita este incheiata. In serviciul de baza, acoperirea acopera de obicei articole precum furtul, distrugerea, coliziunea etc. Aflati mai jos care sunt principalele avantaje in functie de diferite acoperiri!

Ati observat vreodata ca anvelopa are probleme doar in situatii dificile? Nu sunteti niciodata aproape de un magazin de anvelope si nu aveti niciodata timp la dispozitie. Asistenta 24/7 este un avantaj placut pe care il puteti avea cu o acoperire suplimentara. Puteti solicita chiar si o masina de rezerva, daca este necesar.

Un alt punct important este ca aveti asistenta pentru a rezolva problemele legate de accidente in orice moment. Chiar daca coliziunea s-a petrecut in timpul noptii, ajutorul va fi intotdeauna garantat si cu sanse mai mici de deteriorare.

Chiar daca sunteti un sofer foarte atent, nimeni nu este ferit de o coliziune. Si cu atat mai putin unul cauzat de un tert. Unul dintre avantajele asigurarii auto este si acela de a avea protectie impotriva acestor daune, fie ele mici sau mari.

In functie de tipul de acoperire, chiar si parbrizul spar poate face parte din asigurare. Ca sa nu mai spun ca, daca voi sunteti cauza accidentului, exista si posibilitatea de a acoperi datele masinii implicate din planul de aigurari cu cea mai buna companie de asigurari pe care o angajati.

Chiar si un simplu accident tinde sa fie costisitor, mai ales ca nu este ceva asteptat sau anticipat financiar. Astfel, a avea asigurare este o modalitate de a avea mai multa liniste sufleteasca. Chiar daca o folositi de cateva ori, valoarea asigurarii va fi intotdeauna mai bine planificata.

Ce se intampla este ca puteti include suma in bugetul vostru in mod organic. In acest fel, va puteti controla cu usurinta cheltuielile fara a fi nevoie sa va faceti griji pentru surprizele financiare.

Chiar si un serviciu de remorcare se potriveste avantajelor de a avea asigurare pentru vehiculul vostru. Costul unui astfel de service este mare, chiar daca nici nu stiti ce s-a intamplat cu masina. Daca este un serviciu pe care l-ati cerut, acest add-on faciliteaza astfel de reparatii.

De asemenea, este recomandabil sa se intrevada posibilitatea unei masini de rezerva. Ganditi-va la ultima data cand v-ati gandit „masina mea s-a stricat, acum ce fac?”. Daca vehiculul va strica planul din mijlocul saptamanii, de exemplu, nu trebuie sa mergeti pe jos sau sa va schimbati programul pentru ca nu aveti masina. Pur si simplu comandati un inlocuitor pana cand problema este rezolvata.

Din pacate, jafurile si furturile sunt o realitate. Atunci cand este contractata o acoperire completa, protectia se extinde si la aceste situatii. Totul va depinde intotdeauna de ceea ce este in contract, cu toate acestea, este posibil sa aveti grija chiar si de articolele care se afla in interiorul masinii.

Conform politei CASCO, puteti fi despagubiti atat in cazul furtului bunurilor, cat si al furtului vehiculului in sine. Contractul va specifica intotdeauna conditiile si va va usura viata in acest gen de situatii neasteptate.

Pentru cei care cauta practicitate maxima, asigurarea are avantaje care merg cu mult dincolo. Meseria de sofer este un exemplu in acest sens. In functie de polita, este posibil sa alegeti aceasta optiune si sa o aveti la dispozitie conform regulilor contractului.

De mentionat, de asemenea, ca anumite companii de asigurari au acorduri cu parcari si firme din alte nise. Drept urmare, multi ofera reduceri si optiuni de service care depasesc masina in sine.

Inainte de inchidere, merita subliniat ca serviciile variaza in functie de acoperire. Polita include de obicei urmatoarele cazuri precum si prin avarierea sau distrugerea de bunuri:

  • ciocnire, incendiu, talharie si furt;
  • talharie, furt si incendiu;
  • ciocnire si incendiu;
  • despagubiri integrale pentru coliziune, incendiu, jaf si furt;
  • despagubiri integrale pentru furt, talharie si incendiu.

Comanda si acoperirea variaza in functie de compania de asigurari contractata. Cu toate acestea, protectia initiala implica aceste situatii. In plus, variaza foarte mult.

Pe scurt, exista multe avantaje de a avea asigurare auto. Pentru cei care folosesc doar cea mai elementara acoperire, sunt acoperite situatiile de coliziune, dar pot implica si jaf si furt. Pentru cei care cauta o acoperire mai completa, serviciile suplimentare implica optiuni precum un camion de remorcare si sofer, precum si ecranarea sau protectia geamurilor si farurilor. Astfel, beneficiile nu fac decat sa creasca, fiind foarte valoroase pentru orice proprietar de vehicul.

 

 

Similar Posts