Ce trebuie sa stim despre performantele excavatorului?

Ce trebuie sa stim despre performantele excavatorului?

author
4 minutes, 38 seconds Read

Dupa cum probabil ati observat deja, in mediul profesional, excavatorul este una dintre cele mai populare masini din sectorul productiv. Acest lucru, in primul rand, se datoreaza designului sau usor de recunoscut. In plus, utilajul ofera o putere de ridicare suficienta, facand posibila excavarea unor cantitati mari.

Totusi, unul dintre cei mai importanti factori se refera la capacitatea acestuia de a mentine un consum redus de combustibil (motorina), putand efectua o zi de lucru extinsa cu cel mai mic consum de combustibil posibil. Acest echipament este silentios si are o disponibilitate mecanica ridicata.

Deja in gama de masinarii de acest tip, excavatorul apare printre cele mai puternice, deoarece este capabil sa indeplineasca functii care necesita atat viteza, cat si rezistenta. Intr-o perioada scurta de timp, un operator cu experienta poate sapa un sant sau poate face executii similare.

Pe de alta parte, aceeasi munca poate dura de doua ori sau tripla orele de lucru, folosind alte dispozitive mai putin capabile si puternice. Totusi, este important de luat in considerare ca, in cazul sistemului hidraulic, masina transforma puterea motorului sau in putere hidraulica.

In cilindri, sistemul hidraulic garanteaza forta de ridicare. Pentru aceasta, un sistem de pompe capteaza uleiul din rezervor si il pompeaza catre diferite pistoane ale masinii — transformand cuplul generat in ansamblul mecanic in forta de ridicare pentru executarea lucrarii.

Care sunt caracteristicile unui excavator?

In general, excavatorul poate fi considerat combinatia perfecta a trei componente diferite: tractor, cupa si brat. Prin amestecarea acestor abilitati, ea este foarte versatila. De exemplu:

Cabina

Parte esentiala a acestuia, este locul unde se efectueaza lucrarile si masinile sunt controlate. Are motor diesel, comenzi, cabina pentru protejarea lucratorului si roti care permit deplasarea usoara pe cele mai diverse tipuri de teren.

Cupa

Folosit pentru a colecta si transporta materiale libere, cum ar fi pamant, pietre sau nisip. Are capacitate mare de transport, cu un fel de „gheare” la varf.

Bratul

Pe scurt, aceasta este partea care face posibila toata actiunea, de la „bratul” mecanic mare capabil sa efectueze tot felul de sapaturi pentru pregatirea terenului, permitand lucrarilor sa continue.

In plus, excavatoarele sunt echipamente versatile si multifunctionale. Bratele telescopice, de exemplu, sunt perfecte pentru sapaturi adanci. Pe de alta parte, ele pot fi folosite si pentru a indeparta si muta volume mari de pamant sau alte materiale.

Care sunt aplicatiile excavatorului hidraulic?

Acest tip de excavator are functii foarte variate si, tocmai datorita dimensiunilor sale, poate fi folosit in diferite spatii si scopuri. Este o masina capabila sa manipuleze o cantitate mare de material, in acelasi timp, in zonele forestiere, in principal pentru taierea si pregatirea terenului sau plantare. Deoarece exista multe aplicatii pentru acest tip de instrument, le-am separat pe cele principale:

-sapat  gropi;

-drenaj, curatarea canalelor si paraielor, rasturnarea pamantului si alte operatiuni de sprijin in -depozitele sanitare;

-demolare;

-indepartarea reziduurilor si a resturilor;

-excavarea si miscarea pamantului si a altor materiale in volume mari;

-deplasarea si indepartarea bustenilor, pietrelor, resturilor si altele asemenea;

-muta pamantul;

-aprovizionare camioane si galeti.

Care sunt principalii producatori de excavatoare?

Putem spune ca exista un numar expresiv de marci care produc excavatoare de cele mai variate tipuri. In plus, este bine de retinut ca fiecare dintre producatori are propriile caracteristici care pot aduce rezultate in functie de obiectiv.

Sfatul nostru este sa cercetati bine inainte de a cumpara sau de a inchiria un utilaj. Prin urmare, aici va vom prezenta cateva marci care se afla pe piata, precum:

-Omida;

-Hyundai;

-JCB;

-John Deere;

-Komatsu;

-Volvo;

-Yanmar.

Care sunt beneficiile de a avea un excavator?

Principalele avantaje oferite de aceste utilaje pentru afacerea voastra sunt:

Productivitate crescuta

Nu poti vorbi despre avantajele de a avea un excavator fara a mentiona cresterea mare a productivitatii. Este un echipament foarte puternic si versatil, care poate indeplini, cu un grad ridicat de calitate si rapiditate, o serie de sarcini, care pot fi esentiale pentru activitatea voastra, oricare ar fi aceasta. Alegand site-ul https://www.retutilaje.ro/ ca dealer oficial, multi antreprenori se bucura de calitate, punctualitate si preturi avantajoase!

Economisire de capital

Deoarece excavatoarele reprezinta o investitie atat de importanta, multi oameni ar putea considera ca este o cheltuiala mare. Cu toate acestea, in realitate, aceasta masina ajunge sa ofere economii extraordinare de capital, deoarece cresc productivitatea si au un caracter multifunctional, ceea ce este exceptional din punct de vedere operational.

Confortul operatorului

In zilele noastre, chiar si cele mai compacte excavatoare ofera mult confort operatorului lor. In general, echipamentele bune de acest gen au cabine mai spatioase, confortabile si ergonomice, astfel incat serviciul sa nu fie atat de obositor sau inconfortabil. In versiunile mai moderne, pot exista diferente, precum aer conditionat.

Multifunctionalitate

Dupa cum am spus, excavatoarele sunt echipamente multifunctionale si chiar cunoscute ca adevarate „cutite elvetiene” pe piata. Aceasta inseamna ca poate fi folosit in constructii civile, agrobusiness si multe altele, asistand la excavare, plantare, ridicare, transport, manipulare materiale sau chiar mici operatiuni de demolare.

Excavatoarele sunt masini mari care, datorita tehnologiei si complexitatii lor mecanice, tind sa necesite investitii mari. Prin urmare, de cele mai multe ori, cumpararea acestui echipament nu este intotdeauna o idee buna — mai ales din punct de vedere economic si pentru cei care nu au multe resurse disponibile.

Tocmai din acest motiv inchirierea reprezinta cea mai buna optiune, deoarece evita investitiile grele si cheltuielile accesorii, precum asigurarea si altele asemenea. In plus, pentru a mentine performanta buna a masinii, trebuie luate unele masuri de precautie, cum ar fi planificarea unui program de intretinere. La urma urmei, din cauza muncii grele pe care o efectueaza, excavatorul este susceptibil la uzura.

 

Similar Posts