Ai văzut castelul ăsta la începutul fiecărui film Disney, dar ştii care este povestea lui?

author
1 minute, 12 seconds Read

Indiferent că eşti sau nu fan Disney, nu se poate să nu fii observat la începutul fiecărui film un castel care a devenit la fel de emblematic ca şi leul de la începutul filmelor studiourilor Metro Goldwyn Mayer.

Ei bine acest castel chiar există în realitate şi este de fapt o abaţie care se află în Franţa, pe insul numită Mont Saint-Michel. Plasată între între Normandia şi Britania, se poate ajunge la insulă când este flux numai cu barca, iar când este reflux pe jos.

Insula găzduieşte o abaţie benedictină dedicată Arhanghelului Mihail.
 Mont Saint-Michel nu a fost întotdeauna o insulă. În urmă cu mii de ani era doar un loc pe pământ, însă cu timpul eroziunea şi-a spus cuvântul.

Eroziunea continuă să îşi producă efectele, insula micşorându-şi suprafaţa an de an. În prezent Mont Saint-Michel are o suprafaţă de numai 100 de hectare, pe care locuiesc permanent doar 50 de oameni. Numărul turiştilor trece însă de 3 milioane de persoane anual.
 Evident, punctul de atracţie este abaţia, însă nu e simplu de ajuns la ea. Cel care doreşte să vadă lăcaşul de cult trebuie să urce aproape 900 de trepte.

Abaţia merită efortul pentru că este o veritabilă capsula a timpului. Abaţia benedictină a intrat în patrimoniul UNESCO din 1979, aceasta păstrându-şi forma neatinsă din timpuri medievale.

Similar Posts