Mănăstirea Prislop, unde se află mormanul lui Arsenie Boca, se va extinde

Mănăstirea Prislop, unde se află mormanul lui Arsenie Boca, se va extinde

author
1 minute, 25 seconds Read

În ultimii ani Mănăstirea Prislop s-a schimbat foarte mult şi încă se fac modificări radicale. Momentan în acest complex monahal se mai ridică două corpuri etajate.

Mănăstirea Prislop, unde se află mormanul lui Arsenie Boca, se va extinde

Anul trecut au fost amenajate în vecinătatea mănăstirii un număr de 200 de noi locuri şi un foişor unde au loc slujbe, și asta în special datorită numărului mare de pelerini care vor să ajungă la mormanul lui Arsenie Boca.

În acest Foişor se ţin slujbe deoarece mănăstirea a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de pelerini care vin la acest lăcaș de cult.

Pe lângă clădirile etajate care sunt în construcţie, se pavează aleile din curtea mănăstirii. În viitorul apropiat se intenţionează construirea unei noi biserici în aceeaşi curte, mult mai încăpătoare.

De asemenea, parcarea a fost extinsă, însă chiar şi aşa şoferii au dificultăţi în găsirea unui loc de parcare, în special la sfârşit de săptămână.

Mănăstirea Prislop este cea mai vizitată mănăstire, cel puţin din vestul ţării. La acest lăcaş cult, vin peste 20.000 de pelerini săptămânal, și asta datorită mormântului părintelui Arsenie Boca, care s-a născut în 29 septembrie 1910 şi a decedat în 28 noiembrie 1989.

Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist plastic, ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop. Acesta este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

Sursa

Similar Posts