Ai observat noul buton de pe pagina de start Google?

Ai observat noul buton de pe pagina de start Google?

author
1 minute, 10 seconds Read

Butonul este numit „I’m feeling lucky” şi a fost creat pentru a găsi noi site-uri de care să te bucuri, fiind unul dintre puținele lucruri care ies în evidență pe pagina minimalistă Google.

6001362

Acesta în mod automat vă va duce la primul rezultat de căutare. În mare parte este util pentru interogări de navigație, în momentul în care există un singur rezultat corect cum ar fi: Yahoo Mail sau YouTube.

Chiar dacă doar 1% din căutările Google se fac pe această pagină iar multă lume nici măcar nu au observat acest nou buton, Google va păstra butonul ciudat pe pagina de start, deoarece a devenit o parte a brandului.

Jeff Atwood crede că butonul este cea mai mare greşeală a celor de la Google: “Am înțeles, acest lucru a fost o glumă inteligentă în primele zile: – hei, uită-te la noi, suntem un motor de căutare care funcționează de fapt – dar, oare este într-adevăr necesar ca această glumă să fie afişată pe monitoarele milioanelor de utilizatori a internetului în fiecare zi? Am înțeles deja Google este absolut eficient”

Google susţine că va elimina butonul când nu va mai fi nevoie de el pentru a obține cele mai bune rezultate de fiecare dată și atunci când lista de link-uri va fi înlocuită cu răspunsuri reale.

Similar Posts