Acum bătrâneii din Germania sunt hrăniţi cu mâncare imprimată 3D

Acum bătrâneii din Germania sunt hrăniţi cu mâncare imprimată 3D

author
1 minute, 48 seconds Read

Cine şi-ar fi putut imagina aşa ceva, mâncare printată 3D, în urmă cu câţiva ani? Însă acum ideea , este una foarte populară, în special în Germania. Alături de aceasta mai sunt implicate şi alte ţări din UE.

1516941

Este vorba de o companie cu 20 de angajaţi plus încă 7 oameni de ştiinţă. Aceştia şi-au propus să ajute persoanele mai în vârstă, cei care, de regulă, au probleme când vine vorba de alimentaţie. În Nijmegan şi Olanda se obţine mâncare „gătită” în imprimante 3D şi care este ulterior distribuită în Germania.

Mâncarea este creată din alimente proaspete, carne şi legume. Atunci când e consumată mâncarea se mestecă mult mai uşor faţă de una preparată clasic. Momentan, compania are şase tipuri de alimente în meniu, de la legume precum mazăre la carne de pui şi porc şi oferă şi carbohidraţi sub formă de paste şi cartofi.

Mecanismul functionează la fel ca o imprimantă normală, numai că în loc de tuş se foloseşte mâncare. „Imprimanta pentru mâncare se poate compara cu una clasică inkjet, doar că în loc de tuş foloseşte mâncare. Materialul e apoi imprimat în straturi pe un platou special, creat tot în cadrul acestui proiect. În timpul creării ne asigurăm că straturile se îmbină fără urme vizibile“, ne explica Forstner. Proiectul este susţinut cu fonduri de Comisia Europeană, iar cei 14 beneficiari provin din cinci state ale UE, care dezvoltă tehnologiile, produsele şi serviciile.

Imprimarea mâncării şi a organelor este ultima invenţie a momentului care, în viitor, ne pot ajuta, susţin cercetătorii.

NASA are deja un plan privind acest aspect, pentru astronauţii săi, achiziţionând astfel imprimanta Foodini.

Dar nimeni nu zice nimic de efectele negative sau pozitive pentru sănătatea noastră, sau de valorile nutritive ale mâncării. Dacă se pierd sau nu beneficiile alimentelor în timpul procesului. Cel mai probabil acest lucru se va afla iar cu timpul se va îmbunătăţi, dar pentru asta trebuie să fie şi câţiva cobai,nu-i așa?

Similar Posts