Această fetiță are o memorie incredibilă. Află și tu care este secretul ei!

Această fetiță are o memorie incredibilă. Află și tu care este secretul ei!

author
1 minute, 38 seconds Read

 

Una dintre sarcinile în cadrul unui concurs american pentru genii a fost de a memora ordinea dintr-un pachet de cărti amestecat într-o oră.

6747034

Un lucru senzațional l-a reușit Katherine, în vârstă de 11 ani,care a izbutit performanța de a spune ordinea cărților în doar trei minute.

Fetița a reușit să își amintească toate cele 52 de cărți fără nicio ezitare. Apoi, le-a spus și în ordine inversă.
Vrei să știi secretul ei? Iată cum a făcut-o.
Pentru Katherine, fiecare carte reprezintă o imagine de oameni, locuri, animale, etc. Ea încorporează aceste imagini într-o poveste și conectează fiecare carte la un element special din povestea asta.

“Pentru runda de memorie am un sistem care creează o călătorie în capul meu și am plasat aceste carduri ca imagini de-a lungul călătoriei, așa că am putut memora mai bine”, a explicat Katherine.

Această tehnică este utilizată de cei mai multe genii. Modul de a reține cu ajutorul unei povești sau a unor imagini este mult mai eficient decât dacă încerci să reții în mod clasic, numere și cuvinte.

Katherine a fost selectată din mii de copii pentru a concura împotriva altor 20 de copii remarcabili.

Mai mult decât atât Katherine excelează la toate disciplinele școlare și participă la diverse activități extrașcolare. “Ea a devenit un A + pentru fiecare subiect, chiar spaniolă. Nu am nici o idee cum a făcut-o”, a spus tatăl ei, zâmbind.

Katherine se descurcă foarte bine la flaut, pian, balet, dans, patinaj și înot.

“Cred că sunt atât de bună la atât de multe lucruri pentru că am învățat foarte repede și-mi amintesc lucrurile foarte ușor”, a declarat Katherine.

Similar Posts