Opt motive pentru care ar trebui să începi să mănânci sparanghel

Opt motive pentru care ar trebui să începi să mănânci sparanghel

author
2 minutes, 1 second Read

Sparanghelul este o plantă înaltă a cărui muguri sunt comestibili. Această plantă este considerată o legumă sănătoasă, care este perfectă pentru aproape orice dietă.Opt motive pentru care ar trebui să începi să mănânci sparanghel

Photo credit: Muffet via Foter.com / CC BY

Există multe motive pentru care toată lumea ar trebui să mănânce sparanghel. Iată aici câteva dintre acestea:

1. Sparanghelul este încărcat cu substanțe nutritive
Sparanghelul este încărcat cu substanțe nutritive excelente pentru organism, precum: fibre, acid folic, vitaminele A, C, E și K. Acesta conține, de asemenea, crom, un mineral care ajută la îmbunătățirea capacității de insulină de a elimina glucoza din celulele corpului, ceea ce înseamnă că este foarte bun pentru diabetici.

2. Elimină apa
Este un diuretic natural datorită prezenței de asparagină. Sparanghelul va ajuta organismul să elimine excesul de săruri, ceea ce este benefic pentru oricine, în special pentru cei care păstrează prea mult lichid în corpurile lor.

3. Sparanghelul te poate ajuta să slăbeşti
Sparanghelul este o legumă foarte bună şi poate fi adăugată la orice dietă, mai ales pentru cei care vor să piardă în greutate. Poți cu ușurință să foloseşti această plantă ca gustare în orice moment, fără a fi nevoit să îţi faci griji cu privire la calorii suplimentare.

4. Ajută la prevenirea cancerului Sparanghelul este o sursă mare de glutation, un agent cunoscut, care poate ajuta organismul să descompună şi să elimine substanţele cancerigene din organism. Acest lucru înseamnă că, de fapt, poate ajuta la prevenirea cancerului.


5. Este în mare parte organic

Sparanghelul creşte foarte repede. Din cauza acestui fapt, acestea nu se dau cu pesticide sau diverse chimicale care să ajute la dezvoltarea lor.


6. Ajută bacteriile bune ale organismului

Nu toate bacteriile sunt rele, de fapt, există mai multe tipuri de bacterii care trăiesc în interiorul fiecăruia dintre noi, iar fără ele nu am putea supraviețui. Sparanghelul conține un carbohidrat unic cunoscut sub numele de Inunlin care promovează creșterea sănătoasă a bacteriilor bune.

7. Afrodiziac natural
Fie că sunteți bărbat sau femeie sparanghelul este considerat ca fiind un ajutor în ceea ce priveşte îmbunătățirea fertilităţii.

8. Are un gust minunat
Recunosc, gustul este un subiect destul de subiectiv. Cu toate acestea, atunci când este pregătit în mod corect, sparanghelul are un gust minunat şi poate complimenta aproape orice masă.

Similar Posts