Aceasta este cea mai bogată comună din România!

author
2 minutes, 23 seconds Read

Aurora Jun 04, 2016

37

În România contrastelor, a locurilor cu oameni înstăriţi şi a zonelor cu oameni care trăiesc la limita sărăciei, o comună din judeţul Timiş se face remarcată prin ceva anume, prin faptul că a fost desemnată cea mai bogată comună din ţară.

Potrivit unui raport făcut public de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna timişeană Dumbrăviţa este cea mai bogată localitate din România. Pe locurile doi şi trei se află comună Corbeanca (aflată la 15 km de Bucureşti) şi oraşul Voluntari, din proximitatea Capitalei.

Dumbrăviţa are 20 de km pătraţi, 7.200 de oameni şi niciun metru pătrat de teren agricol.
Cel mai bogat locuitor al comunei are un elicopter şi 500 de tiruri , iar cel mai sărac are o pensie de 100 de euro.

În comună se înghesuie bogaţii Timişoarei prezenţi în Top 300 cum ar fi Emil Cristescu, unul din fondatorii Bega Grup. Lista este întregită de Georgică Cornu „Regele asfaltului” din Banat, avocaţi, doctori, judecători, procurori, vameşi, funcţionari publici corupţi.

Toţi cei care au făcut bani, mai cinstit sau mai puţin cinstit au simţit nevoia să se mute într-un spaţiu nou, elitist. Ei s-au mutat aici în perioada 2004 şi 2008, când terenul se vindea cu 100 de euro/ mp, iar din 2005 până acum populaţia din Dumbrăviţa s-a triplat.

Cel mai bogat locuitor al comunei este Romeo Dunca, care la 45 de ani, este acţionar majoritar la una dintre cele mai mari companii de transport rutier din România având peste 500 de tiruri.

Dunca şi-a adus „logistica” în comună, pentru a scăpa de impozitele costisitoare ale Timişoarei, unde şi-a deschis şi o firmă de imobiliare şi a ridicat şi câteva vile. în localitate, unde în final, s-a şi mutat cu familia. Milionarul în euro şi-a permis luxul să meargă la serviciu cu elicopterul personal.

Pe de altă parte 500 de persoane sunt asistate social de primărie, din care 38 sunt bătrâni singuri. Aceştia poartă la mână o brăţară electronică cu buton pe panică, pe care îl pot apăsa dacă li se întâmplă un accident. Ajutorul le vine imediat, graţie programului HELP, realizat cu fonduri comunitare.

Emotional, Family, Incredibil

155 views

Aurora – Nov 03, 2016

Alex Echert este din Bistriţa şi deşi este încă la liceu deja se poate numi „om de afaceri”.

 Asta deoarece, cu sprijinul părinţilor…

Aurora – Nov 03, 2016

Uită de cremele scumpe sau de produse chimice. Cu ajutorul acestor ingrediente naturale pe care le are are oricine în casă, puteţi scăpa…

Aurora – Nov 03, 2016

Pe lângă tot felul de ecuaţii şi de formule, matematica poate fi şi amuzantă, iar jocul de mai jos o să îţi capteze…

Similar Posts