9 mituri despre animale, pe care încă le mai credem

author
3 minutes, 24 seconds Read

Animalele au jucat întotdeauna un rol imens în societate. În afară de cele pe care le ținem ca animale de companie, ne place să învăţăm cât mai multe despre marea diversitate de pe planetă.

Însă nu toate informaţiile primite sunt şi reale. Uite aici câteva mituri neadevărate despre animale!

1.Albinele te înţeapă doar o dată

Mulţi oameni cred că dacă o albină înţeapă ea îşi pierde acul şi va muri, motiv pentru care nu se poate că acea albină să mai înţepe vreodată. Într-adevăr acest lucru se întâmplă doar în cazul albinelor melifere care sunt o specie rar întâlnită printre albine. Sunt unele specii, ca de exemplu viespele, care nu îşi lasă acul în pielea celui înţepat şi trăiesc foarte bine în continuare. Atunci când te înţeapă un animal sau o insectă cu o piele mult mai subţire decât pielea umană, îşi va putea trage uşor acul şi să zboare în continuare fără să moară. Însă dacă pielea este prea groasă şi acul rămâne blocat, în încercarea de a-l scoate din piele albina îşi rupe din abdomen.

2.Lemmings sunt animale sinucigaşe

Lemmings au devenit obiectul unei concepții greșite foarte populară care spune că aceştia se sinucid în masă atunci când migrează, sărind de pe stânci. Nu este o sinucidere în masă, ci doar rezultatul comportamentului lor migrator. Motivaţi de impulsuri biologice puternice, unele specii de Lemmings migrează în grupuri mari când densitatea populației devine mult prea mare. De cele mai multe ori aceste animale împing capacitatea lor fizică la limită. Acest fapt, combinat cu fluctuațiile inexplicabile în populația din Lemmings norvegiană, au dat naştere la acest mit.

3. Iepurii iubesc morcovii

Mitul care spune ca iepurii sunt îndrăgostiţi de morcovi se datorează în mare parte desenelor animate cu Bugs Bunny. Sigur, aceştia mănâncă morcovi, însă preferă legumele cu frunze verzi.

4.Elefanţii iubesc arahidele

Din cauza desenelor animate vechi, oamenii au rămas cu ideea că elefanții sunt mari consumatori de arahide. Arahide nu sunt pur și simplu o parte din dieta unui elefant, ei preferă fân și alte cereale, împreună cu o mulţime de fructe şi legume.

5.În întreaga viaţă înghiţim peste 100 de păianjeni în somn

De fapt, în viaţa ta nu înghiţi neintenţionat mai mult de doi păianjeni şi acesta nu este un eveniment comun, care se întâmplă tuturor.

6.Panterele negre sunt o specie de animale

Pantere negre sunt frumoase, dar ele nu sunt o specie individuală de animale. Aceste pantere sunt o subcategorie din genul Panthera care suferă de melanism. Melanism, opusul albinism, este o condiţie care duce la pigmentarea excesivă în negru.

7.Struţii îşi băgă capul în nisip când se sperie

Acest lucru ar fi fost amuzant dacă era adevărat, dar nicăieri nu au fost observaţi struți care să facă aşa ceva. Când un struţ este în pericol, acesta va lupta sau va zbura, fiind echipat în aşa fel, încât să le facă foarte bine pe amândouă.

8.Urșii polari pot opta să îşi acopere nasul cu zăpadă, în timpul vânătorii

Nasul negru al ursului polar este singurul lucru care iese în evidență printre albul zăpezii şi al ursului. Însă nu folosesc acest truc pentru a se camufla mai bine ci îşi mai răcesc nasul punând câte o lăbuţă care este plină de zăpadă. Aşa se explică nasul pudrat. Nu există nici o legătură între momentul de vânătoare şi nasul alb al acestora.

9.Elefantul îşi foloseşte trompa pe post de pai

Trompa unui elefant este moale, lungă şi unică, însă este doar un nas, un nas prin care nu poate consuma apă ci doar respira. In plus trompa are rolul de a lua obiecte sau apă şi de a le duce la gură.

Similar Posts