“Ice bucket challenge” sau provocarea cu găleata cu gheață

“Ice bucket challenge” sau provocarea cu găleata cu gheață

author
1 minute, 59 seconds Read

Ce este provocarea “Găleata cu gheață” în engleză “Ice bucket challenge”? Ei bine în America “Găleata cu gheață” este o “chestie” absolut serioasă. Ice Bucket Challenge denumită oficial și ALS Ice Bucket Challenge este o activitate care implică răsturnarea unei găleți cu gheață și apă pe cap sau donarea unor bani către ALS Association din State.

“Ice bucket challenge” sau provocarea cu găleata cu gheață

Mai multe vedete din divertismentul american au acceptat această provocare, printre acestea numărându-se Steven Spielberg, Justin Bieber, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Timberlake, Taylor Swift, James Franco, Ben Affleck, Lena Dunham și Oprah Winfrey. Totodată, politicieni, echipe întregi de sportivi și personalități din lumea afacerilor au intrat în acest joc, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și Bill Gates, fondatorul Microsoft, numărându-se printre “jucători”.

Potrivit Facebook, de pe 1 iunie până pe 17 august, peste 28 de milioane de persoane au vorbit despre provocarea “care a atins aproape toate țările din lume” și 2,4 milioane de videoclipuri au fost publicate. De asemenea, peste 4,2 milioane de mesaje au fost publicate pe Twitter, de pe 29 iulie până acum, cu un record de 1.887 de mesaje pe minut, au declarat reprezentantii Twitter pentru AFP.

Marți, asociația ALS a salutat “valul incredibil de susținere”. La acel moment, se strânseseră 22,9 milioane de dolari, față de 1,9 milioane cât au fost strânși anul trecut în aceeași perioadă (29 iulie – 19 august). Aproximativ 5.600 de noi cazuri ale acestei maladii sunt înregistrate în fiecare an în Statele Unite ale Americii, unde 30.000 de persoane sufera de această boală.

Scleroza laterală amiotroficăboala Lou Gehrig – se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muschii voluntari, care fac posibilă mișcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală – mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se știe că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moștenită a acesteia.

Anthony Carbajal este un fotograf american,a cărui poveste o poți afla din filmulețul de mai jos. Bunica sa și mama sa suferă de această boală. Și, din păcate, în urmă cu câteva luni, chiar și el a fost diagnosticat cu această afecțiune.

Daca crezi că vrei și poți susține această campanie, Anthony Carbajal te roagă să o faci AICI.

Similar Posts