8257327

5 lacuri neobisnuite din lume

author
1 minute, 52 seconds Read

8257327

Despre lacul Hiller am vorbit si intr-un articol anterior

Lacul Hiller, este unul dintre lacurile roz, care există în lume. Cu o lungime de aproximativ 600 de metri, se află pe insula Middle Island. În 1950 un grup de oameni de ştiinţă a studiat apa lacului, şi s-au aşteptat să găsească alge, acestea făcând ca apa sărată să producă un pigment de culoare roşie, care ar da astfel o explicaţie culorii sale speciale. Totuşi în urma studiilor efectuate pe mostre din apa Hiller nu s-au găsit urme de alge, aşa că culoare apei rămâne un mister.

Lacul Kliluk, Canada

6980258

În zilele toride de vară, apa din lacul canadian seacă parţial, lăsând în urmă băltoace colorate strident, înconjurate de minerale solidificate. Lacul este unul dintre cele mai mineralizate din lume, plin de sulfat de magneziu, calciu şi sulfaţi de sodiu, dar conţine şi alte minerale şi metale, printre care argint şi titan. Indienii nativi obişnuiau să-şi trateze diferite boli în nămolul mineral de la Kliluk.

Laguna Colorada, Bolivia

4965806

Laguna Colorada din Bolivia are apă roşie. Lacul extrem de sărat este roşu datorită algelor şi microorganismelor apărute în el, fiind adorat de către păsările flamingo.

Kelu Mutu, Indonezia

6309372

Keli Mutu este un vulcan, aflat la altitudinea de 1600 metri, aproape de oraşul Moni din Indonezia. Ce face atât de special acest vulcan sunt lacurile în diferite culori care se află în craterul vulcanului. Primul lac se numeşte Tiwu Ata Mbupu (lacul spiritului oamenilor), este de culoare albastră, iar legenda spune că cei care ajung în acest, au sufletul pur. Cel de-al doilea se numeşte Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (lacul spiritelor celor tineri), care este de culoare verde, iar al treilea Tiwu Ata Polo (lacul vrăjit) este de culoare aproape neagră.

Grand Prismatic – SUA

1159205

Parcul Naţional Yellowstone, din SUA, cuprinde multe astfel de izvoare geotermale şi tocmai prezenţei microorganismelor termofile (archee şi bacterii) i se datorează în parte, minunatele culori ale vestitului Grand Prismatic Spring, cel mai mare izvor termal din Statele Unite şi una dintre cele mai frumoase creaţii ale naturii din Yellowstone.

Similar Posts