25 surse de proteine vegetale

25 surse de proteine vegetale

author
1 minute, 52 seconds Read

Te-ai întrebat “Cum poţi obține suficiente proteine?” Este o concepție greșită comună că ai nevoie de produse de origine animală pentru a obține suficiente proteine în dieta ta.

25 surse de proteine vegetale

De fapt, multe alimente vegetale sunt încărcate cu proteine iar dacă incluzi 2-3 surse de proteine la fiecare masă este suficient pentru organismul tău.

Cantitatea de proteine de care ai nevoie în dieta ta depinde foarte mult de greutatea corporală și de activitățile pe care la faci zilnic.

Cantitatea optimă de proteine necesară este 0.8 grame per kilogram din greutate corporală. Deci, dacă ai o greutate de 70 de kilograme, ai nevoie de 25 de grame de proteine zilnic.

Ideea este că alimentele vegetale nu conţin proteine “complete”, și aveți nevoie pentru a combina anumite alimente vegetale la fiecare masă pentru a primi suficiente proteine complete.

Proteinele conţin aminoacizi, care sunt necesare sănătății. Există nouă aminoacizi de care corpurile noastre au nevoie pentru a funcționa.

Este adevărat că trebuie să mănânci o varietate de proteine pentru a te asigura că vei primi toţi aminoacizii de care organismul tău are nevoie, însă nu ai nevoie de toate cele nouă la aceeași masă.

Fasolea, cerealele integrale, fructele şi legumele conţin proteine, aşa că dacă alimentele tale preferate nu sunt pe această listă, vă sugerăm să utilizați o resursă, cum ar fi acest tabel pentru a verifica conținutul lor de proteine.

25 surse de proteine vegetale

Tempeh – 41 g per ceaşcă Lapte de soia – 11 g per ceaşcă Tofu – 20 g pe jumătate ceașcă Mazăre – 9 g per ceaşcă Orezul brun – 5 g per ceaşcă Orez alb – 4 g per ceaşcă Broccoli fierte – 4 g per ceaşcă Semințe de floarea soarelui – 6 g per sfert ceaşcă Spanac fiert – 5 g per ceaşcă Avocado – 4 g per ceaşcă Pâine din cereale integrale – 7 g la 2 felii Fasole neagră – 15 g per ceaşcă Caju – 5 g per sfert ceaşcă Paşte griş fierte – 8 g per ceaşcă Seminţe de Chia – 5 g per 2 linguri Seminţele de în – 4 g pe 2 linguri Unt de arahide – 8 g per 2 linguri Unt Semințe de floarea soarelui – 5,5 g per 2 linguri

Orz – 3,5 g per ceaşcă

Similar Posts