16 beneficii uimitoare pentru sănătatea ta aduse de către okra

author
2 minutes, 11 seconds Read

Okra sau bama este o plantă înaltă, înfloritoare, care se dezvoltă în zonele tropicale şi subtropicale de pe glob. Aceasta a fost apreciată pentru componentele sale verzi gustoase şi sănătoase.

Photo credit: Kebiana / Foter / CC BY-NC-SA

Această plantă are proprietăți anti-diabetice. Un studiu realizat în Jurnalul de Farmacie şi Biologie în 2011 pe şobolani, a demonstrat că aceştia, după ce timp de 28 zile au fost hrăniţi cu okra, au avut o scădere uriașă a nivelului de glucoză din sânge.

Okra conţine fibre bame, care „ajută la stabilizarea zahărului din sânge prin reglarea ratei în care zahărul este absorbit din tractul intestinal.”

Mai mult decât atât acestea conţin un număr ridicat de vitamine şi minerale precum: vitamina A, B6, C, acid folic, riboflavina, calciu, zinc şi fibre dietetice.

Iată câteva din beneficiile aduse de către această plantă:

1. Păstăile conțin cantităţi solide de vitamina A, şi anti-oxidanti flavonoizi, de exemplu beta-caroten, luteină şi xanthiă. Aceste amestecuri sunt cunoscute ca având proprietăți de armare a celulelor și sunt cruciale pentru vedere. Utilizarea legumelor comune și produselor naturale bogate în flavonoizi protejează plămânii şi cavitățile orale de tumorile maligne.

2. Fibra găsită în okra ajută la stabilizarea glucozei prin controlarea ratei la care zahărul este ingerat în interiorul tractului intestinal.

3. Realizează legăturile dintre colesterol și astfel toxinele sunt mai bine filtrate de către ficat

4. Îmbunătăţeşte sistemul digestiv datorită calităților sale

5. Fibra okra asimilează apa și ajută tractul intestinal. Acest lucru duce la evitarea și consolidarea obstrucțiilor.

6. Datorită fibrelor, microorganismele (probiotice) sunt susţinute, lucru care ajută tractul intestinal. Astfel ajută la lubrifierea intestinelor largi datorită calităţilor sale laxative.

7. Okra tratează ulcerul şi menţine încheieturile sănătoase. Ajută la neutralizarea acizilor, fiind foarte alcalină, şi oferă un strat protector pentru tractul digestiv.

8. Tratează inflamaţiile plămânilor, durerile de gât, stomacul iritat

9. Este recomandat pentru ateroscleroză

10. Standardizează nivelurile de glucoză şi colesterol

11. Util pentru astm, okra conține vitamina C, un agent de prevenire al cancerului

12. Este acceptat să ne apere de câteva tipuri de tumori maligne, în special tumorile colorectale

13. Susține structura vaselor de sânge

14. Unele date demonstrează că un consum al acestir de bame scade pericolul apariţiei de cataractă

15. Conținutul de fibre solubile predominante în bame indică efecte eficiente asupra glicemiei, deoarece poate regla rata la care zahărul este consumat din tractul intestinal

16. Okra te protejează de coşuri şi îţi ține pielea netedă și excelentă.

Similar Posts