Iată cum văd străinii Bucureştiul. Sunt impresionați de el și nu vor să-l mai părăsească

Iată cum văd străinii Bucureştiul. Sunt impresionați de el și nu vor să-l mai părăsească

author
2 minutes, 58 seconds Read

Dezordinea, diversitatea arhitecturii, gropile, traficul, tot acest haos pe care îl simţim noi când privim capitala este vazut altfel de către străini.

Iată cum văd străinii Bucureştiul. Sunt impresionați de el și nu vor să-l mai părăsească

În viziunea străinilor Bucureştiul este descris ca un haos divin, cu mentalităţi vechi, cu construcţii extrem de diversificate, plin de tineri care vor să ajute ţară şi să îşi facă propria afacere.

Aceste aspecte îi atrag pe străini, îi fac curioşi şi nerăbdători să mai descopere câte ceva din oraş.

Ei văd Bucureştiul cu alţi ochii, văd detalii pe care noi nu le mai observăm, cu care ne-am obişnuit şi nu ne mai par o atracţie.

În documentarul numit ”Meanwhile în Bucharest” îşi fac apariţia şase străini care descriu modul în care văd ei Bucureştiul.

Andreas a venit din Norvegia în 2006 pentru a studia. Iniţial a vrut să meargă în Paris însă i s-a părut mult prea scump. Analizând harta a văzut România, o ţară de care nici măcar nu auzise vreodată, astfel s-a decis să vină aici. Nu regretă şi povesteşte că aici a trăit cea mai frumoasă perioadă din viaţa lui.

Rafaela şi Ricardo din Spania, au venit în România pentru şase luni, însă sunt aici de 12 ani. Au deschis aici o afacere şi încă nu vor să părăsească România.

Amanda a venit din Florida, Statele Unite. A încercat iniţial să obţină un loc de muncă în Braşov, însă nu a găsit. Ulterior a obţinut un post de profesoară de engleză pentru care a şi rămas în România.

Aceasta este atrasă în special de parcurile haotice.

”Herăstrăul este divers. Unele locuri sunt foarte frumoase, cu trandafiri şi flori, iar apoi dai de nişte ierburi neîngrijite. Pare că este conceput de câţiva arhitecţi care au făcut parcul fără să vorbească unul cu celălalt. Dar asta îl face să aibă caracter. Dacă totul ar fi prea organizat, ar fi fost monoton”, spune Amanda.

Italianul Paolo a venit aici pentru un serviciu de voluntariat care a durat trei luni. Cele trei luni au trecut, însă Paolo nu a mai părăsit Bucureştiul şi s-a hotărât să se stabilească aici.

Dacă facem referire la viaţa de noapte din Bucureşti, străinii au fost foarte încântaţi. Ei consideră că este un mediu în care te poţi integra uşor pentru că lumea este veselă şi primitoare.” Fetele de aici sunt dintre cele mai frumoase din Europa. Arată diferit faţă de multe fete din ţările europene, spune Christian.

„Oraşul prinde viaţă. E foarte viu”, relatează Paolo.

Spre surprinderea mea Bucureştiul este văzut de străini un oraş sigur, în care poţi ieşi pe stradă singur, oriunde fără să îţi fie teamă că cineva îţi poate fura portofelul.

În încheiere Christian încurajează alţi străini să vină şi să se stabilească în România: ”Dă-ţi demisia, vino aici, aşează-te! Este o viaţă foarte bună şi un mod foarte frumos de a trăi”, spune acesta.

Cu siguranţă Bucureştiul are nevoie de multe schimbări, în special în ceea ce priveşte aspectul acestuia, însă iată că are şi părţi bune sper deosebire de alte tări, părţi pe care ar trebui să le conştientizăm şi să le apreciem.

Similar Posts