VIDEO „Show must go on” pentru fructele din Republica Moldova! Un videoclip pe care nu trebuie să-l ratezi!

VIDEO „Show must go on” pentru fructele din Republica Moldova! Un videoclip pe care nu trebuie să-l ratezi!

author
1 minute, 45 seconds Read

Pare, la prima vedere, un clip comic cu nişte ţărani care cântă celebrul cântec a lui Freddy Mercury „The Show must go on” într-o engleză stâlcită însă dincolo de aceste aspecte clipul transmite o emoţie puternică.

VIDEO „Show must go on” pentru fructele din Republica Moldova! Un videoclip pe care nu trebuie să-l ratezi!
Dincolo de ironie e şi multă durere pe chipul acestor ţărani care au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra unei situaţii grave cu care se confrunta: embargoul rusesc asupra produselor provenind din Republica Moldova în special la fructe și legume.

145 milioane de dolari – atât îi costă pe moldoveni, anual, embargourile impuse de Federația Rusă.

Începând din anul 2013, Rusia a introdus, pe rând, embargouri la vinuri, fructe, carne și taxe sporite pentru 19 categorii de produse moldovenești. În plus ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, Rusia a mai introdus o serie de taxe vamale mai ridicate pentru o serie de produse, lucru care a generat pierderi de aproximativ 7 milioane de dolari.

În acest context clipul realizat de către Sergiu Prodan PR & Publicitate, al treilea din cadrul campaniei, s-a bucurat de o popularitate foarte mare în rândul internauţilor având la acest moment peste 1.500.000 de vizualizări.

Spotul face parte din proiectul Agricultura competitivă în Moldova, finanțat de Banca Mondială, campania propunându-şi să stimuleze consumul din producţia internă şi să promoveze exporturile de fructe ale Republicii Moldova.

Clipul cuprinde cadre cu ţărani la muncile câmpului, femei în remorci pe drumul spre cules, oameni simpli care privesc în depărtare la câmpurile goale, dar şi secvenţe din materialele cu fructe distruse de buldozere, date publicităţii în Federaţia Rusă.

Deşi poate aţi mai vizionat clipul ar trebui revăzut încă o dată pentru emoţia pe care o transmite şi mai ales pentru mesajul pe care îl conţine.

Data viitoare când vă gândiţi să cumpăraţi produsele strălucitoare din supermarketuri gândiţi-vă mai bine la fructele autohtone, produse de către ţărani, atât de naturale şi atât de gustoase.

Similar Posts