Unchiul copilul umilit de Moş Nicolae sare în apărarea mamei. “Moşul vine cu daruri şi cu bota”

Unchiul copilul umilit de Moş Nicolae sare în apărarea mamei. “Moşul vine cu daruri şi cu bota”

author
3 minutes, 28 seconds Read

Un filmuleţ care a circulat zilele trecute pe internet în care un bărbat deghizat în Moş Nicolae ameninţă şi umileşte un băieţel în prezenţa mamei acestuia şi a altor persoane care par să se amuze, a devenit viral în scurt timp stârnind o serie de controverse pe internet.

Unchiul copilul umilit de Moş Nicolae sare în apărarea mamei. “Moşul vine cu daruri şi cu bota”

O parte din comentatori dezaprobau fapta bărbatului, în vreme ce cealalată parte, probabil susţinătorii ideii că “bătaia e ruptă din Rai” nu au văzut nimic rău în atitudinea adulţilor, afirmând ca toată lumea a primit câte o bătaie în copilărie aşa că nu ar trebui să se facă aşa mare caz din asta.

Dincolo de oprobriul public, rămâne fapta adulţilor care nu par deranjaţi de plânsetele copilului vizibil terorizat de urletele Moşului care îl pune să promită că o să fie cuminte şi nu o să îşi mai supere mama, apoi cheamă o fetiţă, probabil sora celui dintâi pe care acelaşi Moş o pune în genunchi să recite o rugăciune.

Scena este de un grobianism ieşit din comun, iar autorităţile s-au sesizat în acest caz declanşându-se o anchetă penală.

„Poliția s-a autosesizat ca urmare a unor imagini video apărute în mass-media. În urma verificărilor, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de rele tratamente aplicate minorului. Polițiștii au solicitat sprijin psihologic la DGASPC”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sârb, potrivit Bistriţeanul.ro.

Fratele mamei şi al bărbatului care a fost deghizat în Moş Nicolae a postat un mesaj pe Facebook afirmând totuşi că fratele lui „a exagerat când i-a dat cu bâta peste picior. Eu i-am spus, nu sunt de acord cu chestia asta că l-ai lovit. Că ai dat cu ea de pământ, e altă mâncare de peşte, dar că i-ai dat peste picior, nu. A zis: «M-a luat valul şi nu mi-am dat seama că am făcut prostia asta “.

„Am vrut să îl speriu puţin de Moş. A primit şi cadouri. Nu cred că în filmarea aia s-a văzut că l-a snopit în bătaie Moşu`. Recunosc că mamă fiind am greşit puţin. Îl cresc singură. Aşa am crezut că e bine să fac. Recunosc că am greşit. E copilul meu şi mă doare sufletul. Nu îl maltratez, e sufletul meu. Poate am exagerat puţin, dar nu l-am maltratat sau bătut niciodată”, a mărturisit mama băieţelului.
 Bunica băiatului pare însă împăcată cu tot ce s-a intamplat: „Aşa vine Moşu`cu bota, l-a pus să zică nişte rugăciuni şi atât. S-a panicat (n.r. băieţelul) că i-a fost frică de Moş, probabil. Filmuleţul l-a făcut un nepot de-al meu şi i l-a trimis tatălui copilului, care a vrut să ne facă un rău şi ne-a făcut”.

Teodor Sângeorzan, şef serviciu abuz la DDGASPC Bistriţa: „Din filmuleţ se vede în mod clar că a fost o situaţie traumatizantă pentru copil şi de nedorit situaţii de genul ăsta. În urnă evaluării psihologice se va stabili dacă copilul este profund marcat atât copilul, cât şi mama acestuia vor beneficia de consiliere psihologică”.

Privind însă filmuleţul nu ne putem opri să nu ne întrebăm de ce fel de educaţie are parte acest copil şi cât de multă încredere în sine i se formează de către cei care ar trebui să îi fie alături şi să îl protejeze.

Poate o legislaţie înăsprită sau poate mentalităţile care ar trebui schimbate vor putea să ducă la evitarea unor astfel de incidente pe viitor. Deşi la cum stau lucrurile în prezent credem că vor mai trebui să treacă mulţi ani pentru asta.

Similar Posts