Un job nonconformist: „Schit din munţii Alpi căutăm sihastru”

Un job nonconformist: „Schit din munţii Alpi căutăm sihastru”

author
1 minute, 18 seconds Read

Schitul austriac Saalfelden, unul din ultimele din Europa centrală îşi caută ocupant. Deşi schitul nu are apă curentă sau electricitate, beneficiază de o panoramă superbă a munţilor Alpi iar o mulţime de turişti îi calcă pragul în fiecare an. Un job nonconformist: „Schit din munţii Alpi căutăm sihastru”

SONY DSC

„De la construirea sa acum peste 350 de ani, schitul Saalfelden a fost ocupat aproape în fiecare an. Dar acum nu avem succesor pentru ultimul părinte”, a declarat preotul local, Alois Moser.

Parohia a lansat un apel la înscrieri pentru acest post neremunerat, cu ajutorul municipalității, arătând în descrierea job-ului ca acest post nu oferă „nici apă, nici curent” dar oferă “foarte mult timp pentru rugăciune și regăsirea de sine”.

Candidatul este anunţat că nu va petrece mult timp singur, deoarece va primi vizita multor pelerini.

Datorită condițiilor de viață spartane, schitul este ocupat doar între lunile aprilie și octombrie, părintele sihastru fiind liber să petreacă iarna într-un loc la alegere, a mai precizat preotul Alois Moser.

Schitul Saalfelden a fost înălţat în cinstea Sfântului Gheorghe şi se află la o înălțime de 1.400 metri asigurând o vedere splendidă asupra Alpilor și a regiunii Salzburg.

Tocmai datorită acestei poziţii schitul atrage anual sute de pelerini și de excursioniști.

Acum schitul nu mai are ocupant după ce postul a fost ocupat timp de 12 luni de un călugăr benedictin şi mai apoi, vara trecută de un preot psihoterapeut vienez, care însă a decis să se întoarcă la viața civilă după șase luni.

Similar Posts