Iată 8 întrebuinţări neobişnuite ale scorţişoarei pe care nu le ştiai până acum

Iată 8 întrebuinţări neobişnuite ale scorţişoarei pe care nu le ştiai până acum

author
3 minutes, 3 seconds Read

Majoritatea oamenilor folosesc scorţişoară ca şi ingredient la prăjituri sau o pun în ceai pentru un gust de savoare. Însă scorţişoară poate să aibă şi alte întrebuinţări, unele la care nu te-ai fi gândit.

Iată câteva dintre ele:
1. Te ajuta să scapi de răceală
Scorțișoara este un aliat puternic atunci când vine vorba să scapi de bacteriile nedorite. Conform unor studii, scorțișoara poate să elimine inclusiv bacterii puternice precum E. Coli. Pentru tratamentul gripei se pune la fiert un baton de scorţişoară de Ceylon într-o cană jumătate de apă timp de aproximativ 20 de minute, apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. După ce apa a prins o culoare roşiatică ceaiul de scorţişoară se poate bea.

2. Neutralizează mirosurile neplăcute
Pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute se folosesc batoane de scorţişoară pentru împrospătarea casei. Scorţişoara este un cunoscut agent antibacterian natural, iar bacteriile sunt de cele mai multe ori sursa mirosurilor neplăcute. Pentru îndepărtarea mirosurilor şi împrospătarea aerului din casă se recomandă fierberea unui baton de scorțișoară timp de 30 de minute.

3. Revitalizează metabolismul
Introdu scorțișoara în alimentaţia ta zilnică şi vei avea un metabolism revitalizat. Scorțișoara ajută la reglarea zahărului din sânge. Poţi începe să introduci scorţişoară în alimentaţia ta prin adăugarea unei linguriţe de scorţişoară la cafea în loc de zahăr.

4. Te scăpă de respiraţia urât mirositoare.
Respirația urât mirositoare este întotdeauna neplăcută, iar scorţişoara este aliatul tău împotriva acestei neplăceri. Combina 2 picături de ulei esenţial de scorţişoară cu o lingură de ulei de nucă de cocos şi întinde amestecul în jurul gurii. Atât uleiul de scorţişoară cât şi cel de cocos sunt cunoscute pentru proprietăţile antibacteriene.

5. Combate diabetul de tip II.
Cei cu diabet zaharat tip II ştiu cât de important este să ţină glicemia sub control. Scorţişoara poate să ţină nivelul de zahăr din sânge la un nivel scăzut dar poate să facă sa fie amplificate efectele insulinei.

6. Ţine insectele departe
Scorţişoara este de mare ajutor în ţinerea insectelor nedorite departe de casă. Furnicile, de exemplu, nu vor mai intra în casă dacă vor simţi mirosul de scorţişoară.

7. Scorţişoară este un bun antidepresiv
Scorţişoara ajută la îmbunătățirea stării de spirit pentru că mirosul său este asociat cu starea de confort pe care o simţi în preajma sărbătorilor de Crăciun. Dr. Stephen Collins a constatat că acest condiment te poate scăpa de anumite bacterii care sunt strâns legate de depresie, aşa că data viitoare când te simţi trist bea un ceai de scorţişoară.

8, Te scapă de ciupercile care apar pe unghiile de la picioare
Aceasta este, probabil, cel mai surprinzător tratament natural de pe această listă. Ciupercile care îţi apar la unghiile de la piciore pot să cauzeze disconfort, însă pentru aceste situaţii ai la îndemână un ajutor de nădejde. Este vorba de uleiul de frunze de scorțișoară care poate fi aplicat direct pe unghia afectată dimineața și seara. Sau puteţi adăuga ulei din frunză de scorțișoară în apa cu sare Epsom (sau sare amară) şi apoi se ţine piciorul în aceast amestec. Ciuperca va fi dispărea în cel mai scurt timp.

Similar Posts