Un grup de țigani din Araci au atacat cu pietre bicicliștii care le traversau satul!

Un grup de țigani din Araci au atacat cu pietre bicicliștii care le traversau satul!

author
1 minute, 32 seconds Read

Aceasta este România anului 2015. Aceștia sunt oamenii pe care Europa ne spune că trebuie să-i integrăm, că trebuie să-i educăm. Însă până când le vom mai permite să-și facă de cap? Când se vor sesiza autoritățile și vor lua măsurile care se cuvin?

Un grup de țigani din Araci au atacat cu pietre bicicliștii care le traversau satul!

Un grup de bicicliști brașoveni, care fac parte din mișcarea „Brașovul pedalează“ cu ocazia zilelor libere de Paște au hotărât să facă o mică drumeție pe biciclete.

Însă ajunși la limita dintre județele Covasna și Brașov, în satul Araci aceștia au avut parte de o surpriză mai puțin plăcută. Ei au fost atacați cu pietre de țiganii din sat, aparent fără un motiv anume. Nu m-aș mira dacă țiganii i-au atacat pe bicicliști pentru a le fura biciclete.

Au chemat în ajutor Poliția. Un echipaj a venit în cinci minute și așa au reușit să traverseze localitatea, cu antemergător. Una dintre fetele din grup a fost lovită la mână de o sticlă aruncată de agresori.

„Poliția ne-a zis ca n-are pârghii legale prin care să-i potoleasca, oricât ar vrea. Le e frica și lor. Din câte știu, sunt doar doi polițisti în Araci care trebuie să se ocupe de toate problemele“, a scris Robert Lazar președintele asociației „Brașovul pedalează“ pe Facebook.

Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva. Atacatul turiștilor cu pietre se pare că e un sport la țigani: „Am pățit-o și în Zizin, când tiganii au aruncat cu sticle în drum, am pățit-o tot la Araci, când tot țiganii au aruncat cu furca în noi“, povestește Robert Lazar.

Similar Posts