Tu cât timp îți rezervi să savurezi această viață?

Tu cât timp îți rezervi să savurezi această viață?

author
3 minutes, 51 seconds Read

Se zice că timpul trece. Timpul nu “trece niciodată”. “Noi trecem prin timp”…

Trăim în secolul vitezei. Nu mai avem timp pentru noi. Muncim în mai multe locuri, ne ocupăm tot timpul cu ceva. Câteodată suntem nemulțumiți că ziua are doar 24 de ore.

1807106

Viața se scurge pe lângă noi și nu ne dăm seama de oportunitățile pe care le avem.

Dacă crezi că poți să-ți răpești 5 minute din tumultoasa ta viață agitată și să urmărești acest scurt filmuleț, poate că vei realiza cât de important este să opreşti timpul, să uiţi de agitaţia zilnică, şi pur şi simplu să savurezi viaţa.

Și dacă îmi mai acorzi încă două minute, pentru a citi acest fabulos text al lui Octavian Paler, poate vei privi cu alți ochi ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Paradoxul vremurilor noastre în istorie este că, avem clădiri mai mari, dar suflete mai mici; Autostrăzi mai largi, dar minţi mai înguste; Cheltuim mai mult, dar avem mai puţin; cumpărăm mai mult dar ne bucuram tot mai puţin; Avem case mai mari, dar familii mai mici, Avem mai multe accesorii dar mai puţin timp; Avem mai multe funcţii, dar mai puţină minte, mai multe cunoştinţe, dar mai puţină judecată; mai mulţi experţi şi totuşi mai multe probleme, mai multă medicină, dar mai puţină sănătate. Bem prea mult, fumăm prea mult, Cheltuim prea nesăbuit, Râdem prea puţin, Conducem prea repede, Ne enervăm prea tare, Ne culcăm prea târziu, ne sculăm prea obosiţi; Citim prea puţin, ne uităm prea mult la televizor şi ne rugăm prea rar. Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar şi urâm prea des. Am învăţat cum să ne câştigăm existenţa, dar nu cum să ne facem o viaţa, am adăugat ani vieţii şi nu viaţă anilor; Am ajuns până pe Lună şi înapoi, dar avem probleme când trebuie să traversăm strada, să facem cunoştinţă cu un vecin. Am cucerit spaţiul cosmic, dar nu şi pe cel interior. Am făcut lucruri mai mari, dar nu şi mai bune. Am curăţat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul, dar nu şi prejudecăţile noastre. Scriem mai mult, dar învăţam mai puţin. Plănuim mai multe, dar realizam mai puţine. Am învăţat să ne grăbim, dar nu şi să aşteptăm. Am construit mai multe calculatoare să deţină mai multe informaţii să producă mai multe copii ca niciodată, dar comunicăm din ce în ce mai puţin. Acestea sunt vremurile fast-food-urilor şi digestiei încete; oamenilor mari şi caracterelor meschine; profiturilor rapide şi relaţiilor superficiale. Acestea sunt vremurile în care avem două venituri, dar mai multe divorţuri, Case mai frumoase, dar cămine destrămate. Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide, scutece de unică folosinţă, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale şi pastile care îţi induc orice stare de la bucurie, la liniste, la moarte. Sunt nişte vremuri în care sunt prea multe în vitrine, dar nimic în interior.

Vremuri în care tehnologia îţi poate aduce această scrisoare şi în care

Aminteşte-ţi să-ţi petreci timp cu persoanele iubite, pentru că nu vor fi lângă tine o eternitate. Aminteşte-ţi să spui o vorbă bună copilului care te venerează, pentru că acel copil va creşte curând şi va pleca de lângă tine. Aminteşte-ţi să-l îmbrăţisezi cu dragoste pe cel de lângă tine, pentru că aceasta este singura comoară pe care o poţi oferi cu inima şi nu te costă nimic. Aminteşte-ţi să spui “Te iubesc” prietenului şi persoanelor pe care le îndrăgeşti, dar mai ales să o spui din inimă. O sărutare şi o îmbrăţisare vor alina durerea atunci când sunt sincere. Aminteşte-ţi să-i ţii pe cei dragi de mână şi să preţuiesti acel moment pentru că, într-o zi acea persoană nu va mai fi lângă tine. Fă-ţi timp să iubeşti, fă-ţi timp să vorbeşti, fă-ţi timp să împărtăşeşti gândurile preţioase pe care le ai.

Similar Posts