Care sunt beneficiile consumului de ouă la micul dejun

Care sunt beneficiile consumului de ouă la micul dejun

author
1 minute, 13 seconds Read


Ouăle sunt o parte esențială pentru dieta zilnică. Ele nu sunt greu de preparat și sunt bogate în aminoacizi, antioxidanţi, fier și proteine.

Iată care sunt beneficiile aduse de consumul de ouă

1. Sunt benefice pentru piele şi păr
Ouăle conţin complexul de vitamina B, care asigură sănătatea ochilor, ficatului, părului și a pielii. Ouăle, de asemenea, sunt o sursă minunată de hrană ale creierului.

2. Benefice pentru oase şi pentru dinţi
Ouăle conţin, de asemenea, o sursă minunată de vitamina D, care este folosită pentru a amplifica salubritatea oaselor şi a dinţilor, şi astfel pentru a le întări. Calciul este absorbit și este utilizat pentru funcționalitatea metabolismului, colonului și inimi.

3. Previne riscul bolilor de inimă Ouăle reglează colesterolul LDL, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea riscului de a obține orice bolă de inimă.


4. Benefice pentru sistemul imunitar

Consumul unui ou în fiecare zi poate ajuta la reducerea probabilităţii de a lua viruși, boli sau infecții. De asemenea, consumul de ouă crește sistemul imunitar și contribuie la reglarea hormonilor tiroidieni.

5. Sunt benefice pentru stresul emoțional și anxietate
Ouăle ajută la buna funcționare a sănătăţii mentale, datorită a nouă aminoacizi care se află în conținutul acestora. Ajustarea de serotonină din sistemul nervos, dietele care conțin lizină pot scădea foarte mult nivelul de stres și anxietatea.

Similar Posts