kinesiotaping

Terapii non invazive pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni ortopedice

author
4 minutes, 0 seconds Read

Tratamentele non invazive, cum ar fi kinetoterapia și fizioterapia, pot ajuta la atenuarea durerii și la îmbunătățirea mobilității. Abordările de medicină alternativă, cum ar fi acupunctura și masajul, pot fi de asemenea utile în reducerea tensiunii musculare și îmbunătățirea flexibilității. În cazuri mai grave, medicamentele pot fi prescrise pentru a gestiona durerea asociată afecțiunilor ortopedice sau pentru a reduce inflamația.

Afecțiuni ortopedice comune tratate

Afecțiunile ortopedice obișnuite care sunt tratate cu terapii neinvazive pot include entorse, tendinită, bursită, sciatică, osteoartrita și altele. Planurile de tratament variază în funcție de nevoile individului, dar implică, de obicei, o combinație de terapii, cum ar fi ședințe de terapie fizică, cuplate cu medicamente și exerciții adaptate afecțiunilor specifice. În unele cazuri, pot fi luate în considerare tratamente mai invazive, cum ar fi injecțiile articulare sau intervențiile chirurgicale, dacă măsurile luate nu au reușit să ofere o ameliorare adecvată a simptomelor dureroase.

Terapii non-invazive

Terapiile non-invazive oferă alinare pentru diferite afecțiuni ortopedice fără intervenție chirurgicală sau medicamente. Aceste terapii sunt folosite pentru a reduce durerea și inflamația, pentru a crește mobilitatea și pentru a îmbunătăți funcționarea zonelor afectate. Terapiile neinvazive obișnuite includ fizioterapie, kinetoterapie și terapie prin masaj.

Kinetoterapia este un tip de terapie fizică care utilizează exerciții, întinderi și tehnici manuale pentru a ajuta la reducerea durerii și pentru a promova vindecarea. Kinetoterapeuții pot oferi, de asemenea, sfaturi cu privire la postură și ergonomie, care pot ajuta la prevenirea rănilor ulterioare sau agravarea stărilor existente.

Terapia prin masaj acționează asupra mușchilor acționează asupra mușchilor, tendoanelor și ligamentelor pentru a îmbunătăți circulația și a reduce tensiunea musculară. Terapia prin masaj poate fi utilizată în combinație cu alte tratamente pentru a obține rezultate maxime. Fiecare tehnică de masaj are propriile sale beneficii în funcție de tipul de afecțiune tratată.

Beneficiile terapiilor non-invazive

Terapiile non-invazive se concentrează de obicei pe reducerea durerii fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale sau de medicamente. În general, terapiile non-invazive oferă o opțiune de tratament sigură și eficientă pentru persoanele care suferă de o varietate de afecțiuni ortopedice fără riscuri sau efecte secundare asociate. Aceste tratamente sunt disponibile pe scară largă în clinicile de recuperare medicală, așa că sunt foarte accesibile pentru cei care caută metode alternative de ameliorare a disconfortului cauzat de diferite tipuri de leziuni sau dureri musculo-scheletale.

Kinesio taping

Kinesio taping este, de asemenea, o terapie non-invazivă folosită pentru a oferi ameliorarea diferitelor afecțiuni ortopedice. Presupune aplicarea benzii kinesiologice, care este o bandă elastică specializată care poate fi folosită pentru susținerea, relaxarea și reeducarea mușchilor și articulațiilor. Kinesiotaping poate fi folosit pentru a trata leziuni în mai multe zone ale corpului, inclusiv umerii, genunchii, coatele, încheieturile, gleznele și chiar gâtul. Banda ajută la reducerea inflamației, ajutând drenajul limfatic. De asemenea, ajută la ameliorarea durerii musculare, oferind o compresie ușoară, permițând în același timp o gamă completă de mișcare. În plus, kinesio taping-ul ajută la îmbunătățirea posturii și crește fluxul de sânge către țesuturile deteriorate – totul fără a limita mișcarea sau a restricționa circulația. Această terapie non-invazivă sa dovedit eficientă în a ajuta persoanele cu diferite afecțiuni ortopedice să-și recapete forța și mobilitatea.

Proces de recuperare

Procesul de recuperare în urma operațiilor sau pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni ortopedice depinde de mulți factori, inclusiv severitatea leziunii, starea generală de sănătate a pacientului și tipul de tratament utilizat. Terapiile non-invazive pot ajuta la reducerea inflamației și la accelerarea vindecării. Aceste tratamente pot fi, de asemenea, utilizate pentru a restabili amplitudinea de mișcare, forța și mobilitatea zonei rănite. Kinetoterapeuții pot, de asemenea, să învețe pacienții exerciții care pot fi făcute acasă pentru a îmbunătăți simptomele. În plus, progresul pacientului va trebui monitorizat în mod regulat pe tot parcursul procesului de recuperare, pentru a se asigura că înregistrează progrese. În unele cazuri, medicamentele pot fi prescrise și pentru a ajuta la gestionarea durerii în timpul reabilitării.

În concluzie, terapiile non-invazive pot fi un instrument puternic în tratamentul diferitelor afecțiuni ortopedice. Fie că este vorba de terapie fizică sau chiar masaj, aceste tratamente oferă o modalitate sigură și naturală de a reduce durerea și disconfortul. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a decide ce tip de terapie este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. În plus, unele tratamente alternative pot ajuta la completarea tratamentelor medicale tradiționale.

Similar Posts