“Tenul gras este mai dificil de machiat” – un mit ce poate fi demontat cu ajutorul unui fond de ten potrivit
fond de ten

“Tenul gras este mai dificil de machiat” – un mit ce poate fi demontat cu ajutorul unui fond de ten potrivit

author
2 minutes, 35 seconds Read

Make-up-ul reprezinta una dintre cele mai comune pasiuni ale femeilor moderne. In foarte multe cazuri, acest hobby se transforma intr-o sursa de venit, caci foarte multe doamne si domnisoare ajung sa faca o cariera din machiaj. Daca si pentru tine make-up-ul este o activitate pe care o indragesti, cu siguranta ai auzit faptul ca un ten gras este mai greu de machiat. Aceasta idee provine din faptul ca, desigur, exista cateva mici “obstacole” atunci cand machiezi un astfel de ten, insa nicidecum nu se poate afirma ca este greu sa lucrezi cu acesta.

De cele mai multe ori, persoanele care afirma astfel de lucruri nu au cunostintele necesare sau, pur si simplu, nu folosesc produse potrivite pentru pielea care prezinta exces de sebum. Cel mai important pas in procesul de realizare al unui make-up este reprezentat de alegerea unui fond de ten potrivit. Specialistii melkior.ro iti recomanda sa tii cont de tipul de ten, inainte sa incepi sa aplici pe ten un astfel de produs.

Care sunt produsele potrivite pentru tenul gras?

Dat fiind faptul ca ia contact direct cu pielea, fondul de ten trebuie sa fie ales cu mare grija. In cazul tenului care prezinta exces de sebum, este nevoie sa fii atenta la produsul pe care il vei aplica. De cele mai multe ori, o astfel de piele vine cu mai multe “probleme”. Excesul de sebum creeaza porii dilatati si poate cauza cosuri.

Asadar, daca iti doresti sa faci o cariera din make-up, este necesar sa fii intotdeauna pregatita pentru orice situatie care poate aparea. Nu toate fetele au un ten perfect, iar acest lucru este absolut normal. Ceea ce poti tu sa faci, insa, este sa te informezi si sa exersezi, astfel incat imperfectiunile tenului sa nu mai reprezinte “piedici” catre un look impecabil.

Cand machiezi o persoana care are tenul gras, curata bine pielea si aplica o baza de machiaj potrivita. Aceasta trebuie sa aiba un efect matifiant, astfel incat sa “acopere” porii dilatati si sa “opreasca” iesirea la suprafata a sebumului.

Apoi, aplica un fond de ten cu acoperire mare sau unul pentru definire. Este contraindicat sa folosesti produse iluminatoare sau hidratante, intrucat acestea vor accentua aspectul de piele grasa, specifica acestui tip de ten.

“Tenul gras este mai dificil de machiat” – un mit ce poate fi demontat cu ajutorul unui fond de ten potrivit
fond de ten

Tenul gras, la fel de usor de machiat ca cel normal

Dupa cum se poate observa, nu tipul de ten este cel care influenteaza rezultatul final al unui make-up. Produsele alese, cunostintele, talentul si munca make-up artistului sunt aspectele care au o importanta deosebita in tot acest proces.

Cu ajutorul acestor infromatii eficiente, dar si a fondului de ten ales in mod corect, look-urile pe care le vei realiza vor arata impecabil. Machiajul tenului gras poate fi la fel de rezistent si spectaculos ca cel al tenului mixt, normal sau cel uscat, daca folosesti cosmetice de calitate, care sunt potrivite pentru fiecare caz in parte.

Descopera gama intreaga de fond de ten pe care ti-o pun la dispozitie specialistii Melkior si comanda-l pe cel potrivit tenului gras. Aplica produsele necesare si realizeaza adevarate opere de arta din machiaj!

Similar Posts