Suntem peste tot acasă! Iată ce fac doi cerșetori români în metroul din Oslo!

author
2 minutes, 1 second Read

Nu mai este deloc o noutate că rromii din România au împânzit marile orașe europene. Și nu ca să le viziteze, ci din contră să facă cunoscută cât mai bine pentru straini reputația lor.

Postarea a aparut pe Facebook

Din 194 de cerşetori număraţi la Oslo, doar şapte erau norvegieni. „Ceilalţi erau în principal cetăţeni români” de origine romă, potrivit Ministerului Justiţiei, care a precizat că aproape toţi cei 69 de români verificaţi aveau un cazier judiciar în Norvegia.

Și la fel nu este deloc o noutate faptul că cerșetorii se bat între ei pentru a obține cele mai bune locuri în care să-și exercite meseria.

Insă ceea ce vei vedea mai jos este chiar o întâmplare reală petrecută într-u metrou din Oslo, Norvegia, avându-i bineînteles protagoniști pe doi concetățeni.

Astăzi pe metroul 5 din Oslo doi concetățeni mai bruneței la față. Unul mic și subțirel, cu o pereche de ASICS și o geacă folosită Ralph Lauren. Celălalt, tot subțirel dar un pic mai înalt, cu o pereche de Nike. Pe ăsta din urmă îl vom numi ”Number 1”, pe celălalt ”Ralph Lauren”.

No. 1 – Pffeeuu măi. Băga-mi-aș p..a în ea de viață! Cât primeai mă acasă pe copil? 6 milioane? Ralph Lauren – Nu mă. De unde. Acolo ni, 4 milioane. Pe șase luam 24 de milioane. Păi ăia-s bani mă? (hm…părinții mei lucrează mult pentru banii ăia) No. 1 – Nu merită să mergem înapoi. Aci e bine mă. R.L. – Da mă. Păi dau un gir pe metrou de zece ori și am scos 500 de coroane (55 de euro). No. 1 – Păi de ce nu te duci acolo mai aproape de palat? R.L. – Nu mă, că e pe deal și mă doare piciorul. Futu-i mama lui de picior. Amu, să car acordeonul pe deal? (Stă și suspină)… Ni mă, ce lung e metroul ăla. Pe ăla facem bani mai mulți. No. 1 – Pe ăla e un pitic bulgar (nici ăștia doi nu sunt jucători de baschet). M-am dus la el odată și i-am zis. Mă, io-s Tom. Tu ești Jerry mă. ”I big dog. Number 1” (Hoppa, competiția). R.L. – Ce e ăla ”dog” mă frate.

No. 1 – păi pisică în engleză mă.

”Next stop. Nationaltheatret/National Theater. Beware of pickpockets.”

Similar Posts