Suntem peste tot acasă! Iată ce fac doi cerșetori români în metroul din Oslo!

Nu mai este deloc o noutate că rromii din România au împânzit marile orașe europene. Și nu ca să le viziteze, ci din contră să facă cunoscută cât mai bine pentru straini reputația lor.
Suntem peste tot acasă! Iată ce fac doi cerșetori români în metroul din Oslo!

Postarea a aparut pe Facebook

Din 194 de cerşetori număraţi la Oslo, doar şapte erau norvegieni. „Ceilalţi erau în principal cetăţeni români” de origine romă, potrivit Ministerului Justiţiei, care a precizat că aproape toţi cei 69 de români verificaţi aveau un cazier judiciar în Norvegia.

Și la fel nu este deloc o noutate faptul că cerșetorii se bat între ei pentru a obține cele mai bune locuri în care să-și exercite meseria.

Insă ceea ce vei vedea mai jos este chiar o întâmplare reală petrecută într-u metrou din Oslo, Norvegia, avându-i bineînteles protagoniști pe doi concetățeni.

Astăzi pe metroul 5 din Oslo doi concetățeni mai bruneței la față. Unul mic și subțirel, cu o pereche de ASICS și o geacă folosită Ralph Lauren. Celălalt, tot subțirel dar un pic mai înalt, cu o pereche de Nike. Pe ăsta din urmă îl vom numi ”Number 1”, pe celălalt ”Ralph Lauren”.

No. 1 – Pffeeuu măi. Băga-mi-aș p..a în ea de viață! Cât primeai mă acasă pe copil? 6 milioane? Ralph Lauren – Nu mă. De unde. Acolo ni, 4 milioane. Pe șase luam 24 de milioane. Păi ăia-s bani mă? (hm…părinții mei lucrează mult pentru banii ăia) No. 1 – Nu merită să mergem înapoi. Aci e bine mă. R.L. – Da mă. Păi dau un gir pe metrou de zece ori și am scos 500 de coroane (55 de euro). No. 1 – Păi de ce nu te duci acolo mai aproape de palat? R.L. – Nu mă, că e pe deal și mă doare piciorul. Futu-i mama lui de picior. Amu, să car acordeonul pe deal? (Stă și suspină)… Ni mă, ce lung e metroul ăla. Pe ăla facem bani mai mulți. No. 1 – Pe ăla e un pitic bulgar (nici ăștia doi nu sunt jucători de baschet). M-am dus la el odată și i-am zis. Mă, io-s Tom. Tu ești Jerry mă. ”I big dog. Number 1” (Hoppa, competiția). R.L. – Ce e ăla ”dog” mă frate.

No. 1 – păi pisică în engleză mă.

”Next stop. Nationaltheatret/National Theater. Beware of pickpockets.”