Spirulina: super-alimentul pe care ar trebui să-l introduci în alimentaţia ta zilnică!

Spirulina: super-alimentul pe care ar trebui să-l introduci în alimentaţia ta zilnică!

author
1 minute, 24 seconds Read

Spirulina este o algă marină 100% naturală, ce se consideră un super-aliment, deoarece conţine foarte multe substanţe nuntritive pentru organism; conţine clorofilă şi enzime, motiv pentru care de-a lungul timpului a constituit un aliment de bază pentru populaţiile renumite pentru longevitatea şi sănătatea lor.

7718443

Consumul regulat al spirulinei activează capacitatea de auto-vindecare a organismului, de aceea este recomandat consumul acesteia în mai multe boli. Această algă oferă suficientă energie pentru organism şi de asemenea activează imediat auto-vindecarea şi regenerarea organismului. Cel mai important este că ajută ca organismul să-şi recapete echilibrul.

Antioxidanţii din spirulină au rolul de a întări sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia, reduc senzaţia de oboseală, detoxifică şi cresc nivelul de energie, controlează apetitul, reduc inflamaţiile, şi menţin funcţiile cardiovasculare.

Spirulina administrată în doză mai mare poate reduce reacţiile alergice severe, deoarece aceasta impiedică eliberarea de histamină. De asemenea putem să menţionăm că administrarea a 2 grame de spirulină pe zi reduce hipertensiunea arterială şi colesterolul.

Cercetările arată cu datorită conţinutului ridicat de clorofilă, ea ajută la prevenirea dezvoltării cancerului, sau în încetinirea bolii existente. Clorofila stimulează producţia celulelor roşii din sânge, stimulează metabolismul.

Este bogată în proteine, fiind de mare ajutor persoanelor care doresc să îţi dezvolte şi să-şi menţină musculatura, dar şi vegetarienilor, cărora refuzul de a mânca alimente de origine animală îi poate priva de necesarul de proteine.

De asemenea, fierul şi fibrele fac din acest aliment unul ideal pentru persoanele aflate la regim, pentru că oferă energie şi conferă senzaţia de saţietate, ţinând la distanţă poftele alimentare.

Similar Posts