Sisteme moderne și avantajoase pentru inchideri terase

Sisteme moderne și avantajoase pentru inchideri terase

author
4 minutes, 58 seconds Read

O terasă reprezintă un plus major pentru o mulțime de construcții, de la o locuință personală pâna la un spațiu comercial sau un local. Este un loc mult mai preferat în care să ne petrecem timpul liber acasă sau unde să servim ceva, la un bar sau restaurant.

De ce să alegem soluții pentru inchideri terase?

Așa cum ne-am gândi cu toții, terasele reprezintă spații deschise, acoperite, perfecte pentru a fi utilizate pe timp de vară și atunci când temperaturile de afară sunt acceptabile. Ceea ce ar însemna că pe timp de iarnă acestea nu pot fi accesibile, cel puțin nu dacă nu folosim un sistem de inchideri terase care să ne permită utilizarea lor, indiferent de anotimp și de temperatură. Exista în acest sens mai multe sisteme ce pot fi utilizate pentru inchideri terase, ce pot fi adaptate oricărui proiect.

De la un caz la altul, terasele pot fi create încă din start cu scopul de a fi închise sau nu. Dacă da, aspectul unei terase nu se va schimba foarte mult și nici senzația pe care o oferă celor ce o utilizează, de a fi oarecum în aer liber. Iar dacă nu, există totuși soluții care ne vor ajuta să realizăm asta fără a aduce modificări suplimentare locației și, ca și în cazul anterior, sa păstrăm senzația de spațiu deschis.

Așadar, sistemele de inchideri terase ne ajută să putem folosi acel spațiu oricând, chiar și atunci când afară temperatura este foarte scăzută, este vânt puternic sau ploaie abundentă.

Cum să alegem sisteme de calitate pentru închiderea unei terase?

Pentru a obține un rezultat optim este esențial să alegem un sistem de calitate. Ce înseamnă un sistem de calitate? Înseamnă ca sticla, profilele de aluminiu sau PVC precum și accesoriile necesare sa fie realizate din materiale de calitate și exact așa cum ne dorim și cum este nevoie pentru terasa noastră. Totodată, cei care le montează trebuie sa aibă experiența necesară în domeniu. În acest sens, trebuie să alegem o firmă bună, cunoscută, care a reușit să satisfacă cerințele cât mai multor clienți.

Tende ne pune la dispoziție soluții moderne și eficiente în ceea ce privește sistemele de închidere a teraselor precum și servicii de tâmplărie PVC, aluminiu și lemn. În anii de activitate, compania a reușit să finalizeze proiecte pentru mii de clienți, atât din domeniul privat cât și public, persoane fizice și juridice.

Pentru ca fiecare proiect să fie dus la bun sfârșit este nevoie nu doar de produse de calitate ci și de o viziune amplă și experiență în montaj. Alături de clienți, sunt alese cele mai bune variante.

Tipuri de sisteme pentru inchideri terase

Tende le pune la dispoziție clienților trei tipuri distincte de sisteme de închidere a teraselor:

  • Închidere terasă cu sticlăglisantă – acest sistem folosește panouri de sticlă ce pot fi glisate pentru închiderea și deschiderea spațiului unei terase atunci când este nevoie, asigurând atât protectie împotriva tuturor intemperiilor cât și un design plăcut, care să nu restricționeze vizualizarea spațiilor exterioare.

Sisteme moderne și avantajoase pentru inchideri terase

Prinderea panourilor se face în partea de sus și de jos, prin profile de aluminiu. Acestea sunt inserate în canale prin care pot fi glisate în direcția dorită, pentru închidere sau deschidere.

Cel mai mare avantaj al acestui sistem este că putem deschide doar o anumită parte din spațiul total acoperit cu sticlă, fiecare panou mișcându-se individual față de celelalte.

Sistemul dispune și de elemente de închidere, poziționate în partea de sus și de jos, care nu permit glisarea panourilor o dată ce acestea au fost acționate și nici accesul din exterior.

  • Închidere cu rulouri transparente – acest sistem folosește rulouri transparente realizate din folie PVC sau pânză. Este potrivit atât pentru spațiile deschise cât și pentru cele închise, rulourile putând fii montate atât în interior cât și în exterior, pentru a oferi un plus de sigurantă.

Este unul dintre cele mai ieftine și mai simplu de utilizat sistem pentru închiderea unei terase și poate fi adaptat după orice tip de model și formă geometrică.

Închiderea și deschiderea acestui sistem se face pe orizontală, prin acționare manuală. Ca și în cazul panourilor de sticlă, se poate acoperi doar o anumită suprafață din spațiul pe care este montat ruloul.

Materialele utilizate, atât folia PVC cât și pânza, sunt de cea mai bună calitate, foarte rezistente în timp, impermeabile și oferă protecție UV.

  • Închidere cu sticlă tip ghilotină – acest sistem folosește, ca și primul menționat, panouri de sticlă securizată, retractabile, dar care în acest caz sunt acționate prin telecomandă, pe verticală. Nivelul de protecție și izolare este la fel de bun calitativ și totodată, panourile pot fi utilizate pentru a acoperi întregul spațiu, doar o parte din acesta, sau chiar și pe post de balustradă, prin glisarea lor în partea de jos.

Sisteme moderne și avantajoase pentru inchideri terase

Ce sistem de inchideri terase să alegem?

Deși la prima vedere, aceste sisteme par diferite, oferă grade de protecție și siguranță la fel de bune, pot fi adaptate după designul fiecărei terase unde urmează a fi montate pentru a oferi un aspect premium, modern și elegant.

Sisteme moderne și avantajoase pentru inchideri terase

Alegerea unui sistem de închidere a unei terase este stabilit în funcție de locație dar și de preferințe și nevoi. În timp ce unele dintre acestea sunt destinate spațiilor rezidențiale, mai exact case, altele sunt mai potrivite pentru spații comerciale, instituții publice sau private precum si diverse business-uri.

Cu ajutorul specialiștilor Tende, fiecare client va putea face cea mai bună alegere în acest sens!

Similar Posts