Sexul regulat te eliberează de stres şi te face mai tânăr

Sexul regulat te eliberează de stres şi te face mai tânăr

author
2 minutes, 41 seconds Read

Sexul este important într-o relaţie. Desigur contează şi comunicarea, afecţiunea, toate acele mici lucruri care te leagă de celălalt, dar toţi aceşti factori trebuie dozaţi în aşa fel încât să te bucuri de celălalt atât fizic cât şi psihic.

O activitate sexuală regulată are foarte multe beneficii precum reducerea stresului, a anxietăţii, de aceea este important să faceţi sex de cel puţin trei ori pe săptămână.

Iată mai jos câteva din beneficiile sexului regulat:

1. Reduce stresul

Atunci când exerciţiile de respiraţie nu reuşesc să destreseze o persoană, cel mai bun remediu este sexul. Explicaţia constă în aceea că în timpul relaţiilor intime, corpul produce dopamină, substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul, endorfina şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară.

În cadrul unui studiu publicat în revista Public Library of Science, trei neurologi au demarat un test pe cobai masculi şi au descoperit că şoarecii care aveau o activitate sexuală erau mult mai puţin anxioşi decât cei care nu aveau activitate sexuală.

2. Relaţiile intime sunt o formă nemaipomenită de exerciţii fizice

Sexul este în sine o formă de activitate fizică. În timpul partidelor, schimbările psihologice din creier sunt asemănătoare cu cele pe care le resimţim atunci când mergem la sală.

Potrivit unor studii trei relaţii sexuale în decursul unei săptămâni având o durată de câte 15 minute, pot arde până la 7.500 de calori pe an. Acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat.

Testosteronul eliberat în timpul sexului întăresc muşchii şi oasele. Îmbrăţişările şi relaţiile intime reglează tensiunea arterială, reducând riscul apariţiei tensiunii arteriale diastolice.

3. Creşte imunitatea

Sexul poate fi răspunsul atunci când lupţi împotriva răcelilor şi a altor probleme de sănătate. Imunoglobina A, un antigen care luptă împotriva răcelilor, creşte în momentul relaţiilor intime.

4. Sexul te face să pari mai tânăr

Sexul regulat de trei ori pe săptămână te poate face să pari cu 10 ani mai tânăr, conform unui studiu scoţian. ,,Este benefic pentru oamenii să aibă parte de relaţii intime plăcute”, a declarat neuropsihologul de la Spitalul Royal Edinburg.

Sexul regulat îţi menţine inima sănătoasă şi te ajută să arzi calorii. Cercetătorii au analizat efectele sexului asupra inimii. Studiul a demonstrat că bărbaţii au cu 45% mai puţine şanse să dezvolte boli cardiovasculare.

5. Reduce durerea

Experţii în artrită au demarat un studiu în cadrul căruia au dorit să descopere legătura dintre sex şi artrită. Aceştia au declarat că persoanele care au mai multe relaţii intime resimt mai puţină durere datorită oxitocinei care creşte nivelul încrederii şi apropie cuplurile.

6. Sexul reduce riscul apariţiei cancerului

Ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. În cadrul unui studiu din Australia, bărbaţii care ejaculau de 21 de ori pe lună aveau şanse mult mai mici să dezvolte cancer.

Similar Posts