Schimbările în regulamentul şcolar vizează ca elevii să poarte un semn distinctiv

Schimbările în regulamentul şcolar vizează ca elevii să poarte un semn distinctiv

author
1 minute, 15 seconds Read

Ministerul Educaţiei a adus câteva schimbări în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, astfel că, toate unităţile de învăţământ sunt acum obligate să stabilească pentru elevii săi un sem distinctiv pentru a crea mai multă siguranţă în şcoli.

Schimbările în regulamentul şcolar vizează ca elevii să poarte un semn distinctiv

O altă schimbare presupune existenţa unei comisii care va avea rolul să prevină şi să combată violenta din şcoli.

În plus, în regulament trebuie să fie specificate condiţiile în care elevii, profesorii şi vizitatorii pot pătrunde în şcoală.

Cel mai mult se va pune accentul pe acel semn distinctiv pe care fiecare scoală este obligată să îl adopte.

Ce presupune asta? Fiecare şcoală va stabili pentru elevii săi un semn distinctiv precum: o uniformă, un ecuson, o eşarfă sau alte astfel de lucruri, semne care vor face posibilă intrarea în școli doar a persoanelor care studiază acolo și a angajaților.

În şcoli vor fi sancţionate actele de violenţă, violarea secretului corespondenței, discriminarea, insultele către profesori şi colegi.

De asemenea, introducerea unei persoane străine în unitatea şcolară, alarmele false, consumul sau traficul de droguri sau alcool nu vor fi permise în şcolii, fiind considerate un atac la siguranţa şcolară, şi se vor sancţiona ca atare.

Prin aceste schimbări se încearcă să se restricţioneze cât mai mult accesul persoanelor străine în şcoli datorită evenimentelor neplăcute care au loc an de an.

Sursa: Mediafax

Similar Posts