Șase sfaturi utile pentru spălarea hainelor negre. Trebuie să le ştii şi tu

Dacă vă era teamă să spălaţi hainele negre pentru că acestea şi-ar putea modifica culoarea, cu ajutorul acestor idei de acum înainte hainele dumneavoastră negre vor fi mereu într-o stare ideală.

Șase sfaturi utile pentru spălarea hainelor negre. Trebuie să le ştii şi tu

Este foarte răspândită concepţia cum că “hainele negre nu se murdăresc.” În realitate pe majoritatea din ele se pot observa chiar şi cele mai nesemnificative pete.

Din cauza acestor lucruri hainele negre sunt spălate foarte des, iar riscul de a se decolora este mai ridicat.

Dacă ştii câteva reguli de îngrijirea a hainelor negre ele vor arăta încă mult timp ca şi noi.

1. Dacă vreţi să evitaţi apariţia unor nuanţe gri pe hainele negre, folosiţi mereu regimul delicat de spălare. Şi nu uitaţi să adăugaţi mereu în praful de spălat un vârf de cuţit de sare măruntă.

2. Pentru a păstra şi reîmprospătata culoarea neagră, umpleţi un lighean cu apă rece şi adăugaţi
două linguri de oţet. Înmuiaţi hainele negre în soluţia obţinută, iar după 20 de minute stoarceţi-le fără a le clăti. Apoi spălaţi-le în mod obişnuit.

3. Sau puteţi încerca următoarea soluţie. Umpleţi un lighean cu apă clocotită şi adăugaţi cafea naturală măcinată. Înmuiaţi în lighean haina neagră ce începe să îşi piardă culoarea şi lăsaţi-o pentru 20-30 de minute. Apoi spălaţi haina manual cu multă grijă.

4. Următoarea metodă este foarte utilă în cazul hainelor de genul sacourilor, paltoanelor, etc. Umpleţi un lighean cu apă clocotită şi adăugaţi tutun în proporţie de 15 g la 1 litru de apă. Lăsaţi infuzia să se răcească până la 40 de grade şi strecuraţi lichidul. Aplicaţie această soluţie pe haine cu ajutorul unor perii apoi clătiţi haina în apă rece.

5. O altă modalitate de a reîmprospătata hainele de culoare neagră este să le clătiţi manual cu rimel. Adăugaţi puţin rimel şi 1-2 linguri de oţet în ligheanul în care clătiţi hainele.

6. Restabilirea culorii negre şi înlăturarea mirosului de transpiraţie poate fi făcută şi cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acestă soluţie este perfectă pentru îngrijirea cămăşilor şi bluzelor. Turnaţi apă caldă în lighean şi adăugaţi o lingură de bicarbonat de sodiu. După spălarea obişnuită a hainelor înmuiaţi-le în acest lighean pentru 10-15 minute apoi clătiţi-le în mod obişnuit.