România paranormală. Locuri din ţara noastră care îţi dau fiori

România paranormală. Locuri din ţara noastră care îţi dau fiori

author
4 minutes, 3 seconds Read

Pe lângă locurile mirifice din ţara noastră care continuă să impresioneze prin frumuseţea lor, în România se află şi câteva locuri care pot să îţi dea fiori. Sunt locuri înconjurate de legendă care continuă să atragă prin misterul care le înconjoară numeroşi fani ai genului.

România paranormală. Locuri din ţara noastră care îţi dau fiori

Iată mai jos o selecţie a celor mai înfricoşătoare locuri din ţară şi a motivelor pentru care se află în acest top:

Munţii Bucegi
Tuneluri subterane, locuri încărcate energetic, sunt doar câteva dintre lucrurile care au transformat Munţii Bucegi în unele dintre cele mai misterioase locuri din ţară.

Potrivit legendei o serie de tuneluri subterane împânzesc Munţii Bucegi. Unii fani mai fantezişti au afirmat chiar că unele din aceste tuneluri sunt legate de piramidele din Egipt, alţii cred că în aceste tuneluri se află secrete de care nu ar trebui să ştie nimeni, în vreme ce unii entuziaşti ai genului science fiction cred chiar că tunelurile ar fi fost construite de către extratereştri.

O altă curiozitate a acestui loc este încărcătura energică deosebit de mare a Vârfului Omu. Cei care se aventurează până aici susţin că acest loc îi face să se simtă mult mai încărcaţi energetic, mai uşori şi mai eliberaţi de gândurile pozitive. De altfel vârful Omu este considerat ca fiind o Gură de Rai, un loc unde pământul întâlneşte cerul.

Pe de altă parte turiştii care se aventurează pe Jepii Mici sunt avertizaţi asupra legendei care înconjoară aceste locuri, potrivit cărei acesta este un tărâm magic care face oamenii să dispară.

O altă legendă se referă la Valea Alba, despre care fanii povestirilor încărcate de mister afirmă că este încărcată cu o energie care face ca aparatele foto să se restarteze sau să se declanşeze automat. Unele povești se referă chiar la turişti care se aflau pe Valea Alba pentru ca câteva minute mai târziu să se trezească dezorientaţi în alte locuri la kilometri distanţă.

Piramidele energetice
Şi formaţiunile din Munţii Bucegi, Sfinxul şi Babele, sunt subiect de legendă. Una din legende se referă la piramida energetică care apare în fiecare an în dată de 28 noiembrie în Bucegi. În această zi, oamenii se duc la Sfinx în speranţa că vor vedea cum razele soarelui construiesc o piramidă de energie în jurul formaţiunii stâncoase. Unii dintre ei afirmă chiar că piramida misterioasă de lumină i-a vindecat de bolile de care suferă.

La începuturile lunii august, munţii Ceahlău oferă o altă imagine unică. Pe 6 august umbrele muntelui se transformă într-o piramidă perfectă.

Vârful GuguPădurea Baciu
Situată lângă Cluj, Pădurea Baciu a trezit dintotdeauna interesul pasionaţilor de paranormal. Pădurea este considerată un fel de Triunghi al Bermudelor unde se întâmplă tot felul de lucruri paranormale. Mai mult se pare că pădurea este preferată de către extratereştrii pentru că au fost semnalate multe cazuri de apariţii a unor OZN-uri în zonă.

Unii din cei care au intrat în pădure au experimentat sentimente de nelinişte, iar unii dintre ei au avut chiar sentimentul că cineva îi urmăreşte. Pădurea este evitată de către localnici, mai ales în situaţia în care au fost raportate cazuri în care cei care au ieşit din pădure au avut stări de vomă, ameţeală sau migrene.

În 2014 Pădurea Baciu a fost inclusă în top 5 al celor mai ciudate locuri de pe pământ într-un clasament întocmit de către Movie Pilot.

Balta Vrăjitoarelor
Situată în apropiere de Bucureşti, Balta Vrăjitoarelor, este unul din locurile ciudate şi misterioase din România. Balta se află în pădurea Boldu-Creteasca, iar numele vine de la o legendă potrivit căreia aici se adunau vrăjitoarele în ziua de Sânziene pentru a-şi face ritualurile, iar toate blestemele şi ritualurile care se făceau aici se transformau în realitate.

Aici se crede că a murit Vlad Ţepeş decapitat. Însă ceea ce este ciudat la această baltă este că animalele nu vor bea apă din ea indiferent cât de însetate ar fi şi nicio creatură nu trăieşte în apă. Mai mult, balta nu îşi schimba forma niciodată şi nici nu a secat vreodată în acest timp.


Dealul Cavnic
În nordul României se află un deal unde maşinile se deplasează împotriva gravitaţiei. Deşi mulţi ar fi înclinaţi să creadă că e vorba de o cauză supranaturală, cel mai probabil este vorba despre o iluzie optică care face ca o ușoară pantă descendentă să pară a fi o pantă ascendentă.

Similar Posts