O tânără bolnavă de cancer și-a stabilit singură data când va muri

O tânără bolnavă de cancer și-a stabilit singură data când va muri

author
1 minute, 22 seconds Read

Este vorba despre o tânără de origine americană, care a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier.

O tânără bolnavă de cancer și-a stabilit singură data când va muri

Ajunsă la vârsta de 29 de ani, și boala fiind în stadiul terminal ea a luat decizia de a-și pune capăt vieții pe data de 1 noiembrie.

”Trebuie să vă spun, când ai 20 de ani și afli că mai ai atât de puțin de trăit, e ca și cum ti-ar spune că o să mori mâine”, a spus Brittany.

După ce doctorii au anunțat-o că mai are de trăit mai puțin de 6 luni, evoluția bolii fiind ireversibilă, Brittany își va pune capăt zilelor cu ajutorul unor pastile care i-au fost prescrise chiar de medic.

”Am putut să cer și să primesc o rețetă de la un medic, la care să apelez pentru a opri definitiv durerile. Am decis repede că o moarte demnă este singura opțiune pentru mine și familia mea. Nu vreau să mă sinucid. Vreau să trăiesc. Aș vrea să fie un leac pentru boala mea, dar nu este. Am ales drumul mai puțin înfricoșător”, a mai spus americanca.

Pentru a putea realiza acest lucru Brittany s-a mutat în statul Oregon unde pacienții sănătoși mintal care suferă de o boală incurabilă și au mai puțin de șase luni de trăit pot să apeleze la ”Actul moarte cu demnitate”, care a intrat în vigoare în 1997. Până în prezent, peste 750 de persoane au ales să își programeze moartea în loc să sufere.

Ce parere ai? Procedează corect în condițiile date?

Similar Posts