O proteină din sfecla de zahăr poate substitui sângele şi astfel salva milioane de vieti

author
0 minutes, 58 seconds Read

Cercetătorii suedezi de la Universitatea Lund au descoperit că în sfecla de zahăr există o proteină ce ar putea fi folosită pentru a ajuta atunci când rezervele de sânge din spital s-au terminat.

S-a descoperit că această proteină este foarte asemănătoare cu hemoglobina, cercetătoarea Nelida Leviva, coordonatoarea studiului de la Universitatea Lund declarând că această proteină semănă cu hemoglobina în proporţie de 60%.

Însă problemă majoră în acest moment este că încă nu se ştie modul cum poate fi făcută această proteină acceptată de organism.

Coordonatoarea echipei consideră că poate face din aceasta legumă un producător de hemoglobină şi de asemenea, poate adapta hemoglobina pentru a fi folosită de către om.

Absenţa sângelui pentru transfuzii este o problemă majoră şi, spun cercetătorii, ar putea fi rezolvată în aproximativ trei ani.

Se intenţionează dezvoltarea unei hemoglobine care să fie testată pe animalele din laborator şi ulterior pe oameni.

Cercetătorii sunt încrezători în reuşita aceste adaptări şi consideră că este un pas extrem de important în rezolvarea problemei legată de insuficienţa sângelui pentru transfuzii.

Sursa

Similar Posts