O femeie are pielea argintie datorită unor medicamente

O femeie are pielea argintie datorită unor medicamente

author
1 minute, 16 seconds Read

Rosemary Jacobs în vârstă de 71 de ani are culoarea pielii argintie şi asta datorită unor picături nazale. Aceasta a fost profesoară în Statele Unite ale Americii şi suferă de o boală rară numită argyria, care din păcate nu are vindecare.

1608916

Ca urmare a tragediei pe care a suferit-o la 16 ani, ea vrea să îi avertizeze pe toţii consumatorii de medicamente cu conţinut de metale. În lume sunt doar câteva zeci de oameni care suferă de această rară boală, argyria.

Rosemary a aflat de boala ei în adolescenţă, când pielea ei a devenit de culoare argintie. A fost o veste traumatizantă pentru ea, mai ales că nu exista nici un fel de remediu. Albul ochilor cu timpul s-a transformat în albastru. Fiind diferită toţi din jurul ei o arătau cu degetul, nu putea în nici un fel să meargă confortabil pe stradă.

2673743

“Când mi-au spus că nuanţa pielii va fi permanentă, am fost devastată. Oamenii mă arată cu degetul. Unii au spus că sunt costumată, iar câţiva chiar au crezut că sunt moartă. Am fost întrebată de multe ori de unde sunt şi ce limbi vorbesc. A fost greu în toţi aceşti ani şi, chiar şi acum, aş vrea să am un ten normal”, a povestit femeia.

Cum e posibil ca pielea să arate aşa? Argintul nu mai este procesat de organism şi astfel sărurile decolorează pigmentul pielii. Dar din păcate nu doar asta este afectată ci şi întregul organism.

Similar Posts