Numele meu este Horia, și respir fără oxigen. Românul care escaladează Everestul fără oxigen

Numele meu este Horia, și respir fără oxigen. Românul care escaladează Everestul fără oxigen

author
1 minute, 19 seconds Read

„Salut! Numele meu este Horia. Și respir fără oxigen! Mi-a luat 15 ani să învăț treaba asta. Am 36 ani, dar simt că trăiesc doar de 15”. Astea sunt cuvintele prin care Horia Colibășanu se autocaracterizează.

2302750

Cine este Horia Colibășanu?

Horia Colibășanu este un alpinist și medic stomatolog , adică cel mai bun alpinist dintre stomatologi, sau cu voia ta, cel mai bun stomatolog dintre alpiniști, primul român care a ajuns pe vârfurile K2 la 8611m, Manaslu (8163m), Dhaulagiri (8167m), și Annapurna (8091m).

„Oamenii care vor să ajungă sus merg în față” este deviza după care se ghidează în viață Horia Colibășanu, timișoreanul care a purtat numele țării noastre până aproape de cer.Și tot el mai dezvăluie, pentru cei care se gândesc să-i calce pe urme, că „să urci munții din Himalaya cu oxigen e că și cum ai face Turul Franței pe motocicletă”.

În expediția pe care acesta a programat-o pentru perioada martie-mai, îl va avea alături pe slovacul Peter Hamor, acesta fiind unul dintre cei mai buni alpiniști din lume având la activ peste 10 vârfuri de peste 8000m în palmares, visul celor doi fiind acela de a escalada Everestul fără oxigen, fară șerpași in stilul clasic.

O ascensiune reușită ar echivala cu o nouă premieră personală pentru Horia, dar și cu o nouă performanță pentru alpinismul românesc.

„Prețuiește clipa? Pentru mine ideea e să o trăiești!
Numele meu este Horia. Și respir fără oxigen”.

Succes, Horia!

Similar Posts