Nu vei mai arunca niciodată coaja ananasului după ce vei vedea asta! Este mai sănătoasă decât ţi-ai fi putut închipui!

Ananasul este un fruct cu proprietăţi uimitoare, însă ceea ce poate nu ştiaţi este că şi coaja ananasului are efecte benefice pentru organism.

Nu vei mai arunca niciodată coaja ananasului după ce vei vedea asta! Este mai sănătoasă decât ţi-ai fi putut închipui!

Ştiaţi de exemplu că coaja de ananas este extrem de eficientă în cazul retenţiei de apă, a balonării şi a celulitei? Datorită faptului că este bogată în potasiu, susţine formarea globulelor roşii, care ajută la transportarea oxigenului în organism. În plus conţine şi o enzimă numită bromelaină, responsabilă cu îmbunătăţirea digestiei. O altă proprietate a cojii de ananas este că activează metabolismul.

Iată câteva din proprietăţile cojii de ananas:

1. Antiinflamator– datorită conținutului de bromelaină. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, este consumat pentru tratarea loviturilor survenite în urma practicării diferitelor sporturi.

2. Proprietăţi anticancerigene
Bromelaina, compusul principal al cojii de ananas poate funcţiona asemeni unui agent de vindecare a cancerului. Se poate consuma coajă de ananas alternativ cu chimioterapia, deoarece împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Ea conţine şi beta-caroten, un protector al prostatei şi al colonului.

3. Beneficii pentru inimă datorită faptului că este bogată în vitamina C. Conform unor studii din Finlanda şi China o dietă bogată în Vitamina C, ţine departe bolile cardiace.

4. Previne apariţia cataractei
Vitamina C este foarte importantă şi pentru vedere. Un consum crescut de Vitamina C, va scădea riscul apariţiei cataractei.

5. Fertilitate
Mineralele şi vitaminele din coaja de ananas, cresc fertilitatea atât în rândul bărbaţilor, cât şi a femeilor.

6. Astmul
Vitamina A din coaja de ananas şi beta carotenul ajută la tratarea şi prevenirea astmului.

7. Osteoartrita
Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, consumul cojii de ananas poate trata inclusiv osteoporoza.

Pentru a prepara sucul pe care trebuie sa îl beţi în tratarea acestor afecţiuni aveţi nevoie de: • 1 litru de apă

• 1 ananas cu tot cu coajă

Preparare: • Spălaţi ananasul şi separaţi coaja de miez. • Fierbeţi coaja şi pulpa timp de 30 de minute. Lăsaţi să se răcească, apoi strecuraţi sucul şi depozitaţi-l într-un recipient de sticlă.

Se vor bea zilnic 2 pahare din acest „suc” pentru a vă bucura din plin de proprietăţile enumerate mai sus!